Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην «αυτοκάθαρση»

Και ξέπλυμα πολιτικών ευθυνών για τη δράση μηχανισμών στο «βαθύ κράτος» που «παράγουν Βαβύληδες»

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην αυτοκάθαρση της Εκκλησίας δίνει η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή προχωρά σε ξέπλυμα πολιτικών ευθυνών, όσον αφορά την έκνομη δράση μηχανισμών «παραγωγής Βαβύληδων» στο «βαθύ κράτος».

Παρά τις «διαρροές» των προηγούμενων ημερών από το Μέγαρο Μαξίμου ότι τάχα η κυβέρνηση «κρατά αποστάσεις» από την αυτοκάθαρση της εκκλησίας, ωστόσο επίσημα η κυβέρνηση την επικροτεί.

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος όχι μόνο δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κλονισμός των σχέσεων της κυβέρνησης με την Εκκλησία, αλλά διέκρινε και βούληση από την πλευρά της ιεραρχίας να προχωρήσει η κάθαρση.

«Δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας», απάντησε ο Θ. Ρουσόπουλος, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει θέσει κάποιο χρονικό περιορισμό στην αυτοκάθαρση της Εκκλησίας και συμπλήρωσε με νόημα: «Είναι η βούληση που έχει πολύ μεγάλη σημασία και αυτή η βούληση καταδεικνύεται». Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει «να δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα να αποτυπωθούν αποτελέσματα», της «αυτοκάθαρσης», ενώ απέφυγε να σχολιάσει την ελάχιστα συγκαλυπτόμενη απειλή του μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικου να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πολιτική παρέμβαση.

«Δεν έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να κάνει κάθαρση. Είναι ξεκάθαρο. Είναι υπόθεση της Εκκλησίας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Καλλίνικος. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο πολιτικής παρέμβασης από την πλευρά της στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η αυτοκάθαρση υπό τον Χριστόδουλο: «Υπάρχει μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, η οποία και ευελπιστούμε όλοι να έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την κοινωνία στο σύνολό της. Δεν υπάρχει εδώ αντιπαράθεση δυνάμεων», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, υποβαθμίζοντας παραπέρα τα φαινόμενα σήψης στους κόλπους της ιεραρχίας. «Υπάρχει, είπε, ένας προβληματισμός, ο οποίος απλώνεται συνολικά στην κοινωνία». Σε άλλο σημείο διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουν κλονιστεί οι σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας».

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση υποβάθμισε πλήρως το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών όσον αφορά την ύπαρξη και δράση σκοτεινών μηχανισμών στο εσωτερικό του κράτους, όπως καταδεικνύει περίτρανα η περίπτωση Βαβύλη. «Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο» ήταν η απάντηση του Θ. Ρουσόπουλου, στην ερώτηση, αν από την περίπτωση Βαβύλη προκύπτει η ύπαρξη παρακρατικού μηχανισμού που λειτουργούσε σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες, κρατικές υπηρεσίες και εκκλησιαστικούς παράγοντες. Επιπλέον, ο Θ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι τα μέτρα που πήρε πρόσφατα η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη αποτελούν «δείγμα γραφής» για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προβλήματα σαν αυτά που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ