Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ακατανόητα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ κανένα λόγο να διαμαρτύρονται τα πανεπιστήμια της Θεσσαλίας και της Κρήτης για προβλήματα προσωπικού. Ετσι, τουλάχιστον, διαπιστώνει το υπουργείο Παιδείας.

Πάλι καλά, που δεν τα κατηγόρησε ότι τους περισσεύουν οι καθηγητές ή ότι ...τους κρύβουν, για να εμφανίζουν έλλειμμα...

Πάντως, καλό θα ήταν, το υπουργείο Παιδείας, πριν κάνει τις προαναφερόμενες διαπιστώσεις, να έριχνε μια προσεκτική μάτια στα κονδύλια που διατίθενται και στον περσινό και το φετινό προϋπολογισμό για τα πανεπιστήμια αυτά. Οπως και σ' αυτά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γενικότερα. Ισως αποκτούσε μια καλύτερη εικόνα, για το πώς έχουν τα πράγματα.

Φαίνεται, όμως, ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τακτική, του «δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεστε», τόσο στο χώρο της Παιδείας, όσο και της Υγείας. Οι αρμόδιοι υπουργοί, μάλιστα, έχουν βαλθεί να μας πείσουν (ο καθένας με τον τρόπο του) ότι όλα πάνε καλά.

Μόνο που έχουν ξεχάσει ότι σ' αυτά τα πράγματα ο πολίτης δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, ούτε από λογιστικά έγγραφα που δείχνουν αυξήσεις δαπανών, ούτε από «αιφνιδιαστικές επισκέψεις», με τη συνοδεία τηλεοπτικών καμερών.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, η πραγματικότητα προκύπτει μέσα από την ...αληθινή ζωή. Οπως συμβαίνει και με πολλούς ακόμη τομείς. Για παράδειγμα, την ακρίβεια και το ύψος των μισθών και συντάξεων, την ανεργία κλπ.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, οι «σκούπες» έχουν πάρει φωτιά σε Δικαιοσύνη και Εκκλησία, αφού - αν δεν το έχετε αντιληφθεί - η «αυτοκάθαρση» συνεχίζεται και οι πάντες πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου πως το «σίριαλ» θα κρατήσει τουλάχιστον δυο βδομάδες ακόμη, με ίντριγκες, αστυνομική πλοκή, ανατροπές και μπόλικους τσακωμούς σε τηλεοπτικά παράθυρα.

Μόνο που είναι φανερό (και από τις έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας) ότι ο κόσμος θεωρεί «σάπιους», τόσο τους θεσμούς, όσο και τις υποτιθέμενες προσπάθειες για εξυγίανση. Βλέπετε, έχουν βαθιές ρίζες στο σύστημα αυτά τα προβλήματα και δε χρειάζεται να είναι κανείς «ειδικός», για να καταλάβει ότι ...δεν ξεριζώνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ