Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες αποκαλύψεις για τον Απ. Βαβύλη

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις από τον Τύπο για το βίο και την πολιτεία του Απ. Βαβύλη.

Από τις κυριακάτικες εφημερίδες η «Απογευματινή» γράφει πως ο Απ. Βαβύλης είχε ταξιδέψει ως Α. Καβελαράς στην Αλβανία. Τα ταξίδια είχαν γίνει την περίοδο 1995-1996 και 800.000 δολάρια μεταφέρθηκαν από την εταιρία VEFA προς την εταιρία THORNE, των Χ. Κωνσταντινίδη και Απ. Βαβύλη.

Η πρώτη εταιρία ανήκε στον Β. Αλιμουτσάι. Ηταν η εποχή της ανάπτυξης των «πυραμίδων» στη γειτονική χώρα. Σε ένα ταξίδι στα Τίρανα συμμετείχαν, εκτός των άλλων, ο Κ. Μπαλέρμπας, σύμβουλος του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Σ. Βαλυράκη. Παράλληλα ο Απ. Βαβύλης το 2002 απόχτησε διαβατήριο από τη νομαρχία Μαγνησίας με το πραγματικό του όνομα, ενώ δικηγόρος στο Βόλο τον βοήθησε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Η δικηγόρος φέρεται να είχε ερωτικό δεσμό με τον Ν. Σασόν, πρώην πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Η «Ελευθεροτυπία» αναφέρει ότι κατά την περίοδο 1992-1995 στις αστυνομικές σχολές διδασκόταν 80σέλιδο εγχειρίδιο σχετικό με τη δίωξη ναρκωτικών. Είχε συνταχθεί από τους Απ. Βαβύλη και Ι. Τριανταφυλλάκη. Αναφερόμενη στην απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, που το 1993 χορήγησε στον καταδικασθέντα για εμπόριο ναρκωτικών Απ. Βαβύλη 15ετή αναστολή, η εφημερίδα γράφει πως ο Δ. Τσίμας, που ήταν εισαγγελέας στη δίκη, είχε προτείνει να μην ισχύσει η αναστολή. Κι αυτό διότι υπήρχε επιστολή ενός κρατουμένου της φυλακής του Βόλου που κατηγορούσε τον Απ. Βαβύλη ότι του χορήγησε νοθευμένη δόση ηρωίνης μέσα στη φυλακή.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στο ίδρυμα με την ονομασία «Magna Graecia» που ίδρυσαν οι Απ. Βαβύλης (ως μοναχός Ραφαήλ) και Ι. Τριανταφυλλάκης και κινήθηκαν με επίκεντρο το μοναστήρι «όσιος Νικηφόρος ο μονάζων» στο Μαντανίτσι της Ιταλίας. Το ίδρυμα δε λειτούργησε, αλλά ολόκληρα φορτηγά έφυγαν από την Αθήνα με υλικό εξοπλισμό για το μοναστήρι.

«Το Παρόν» υποστηρίζει ότι οι αρχές «χτενίζουν» το Αγ. Ορος προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Από τις χτεσινές εφημερίδες «Τα Νέα» αναφέρονται στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Ε. Οικονόμου, που έγινε στο «Σκάι», όπου παραδέχεται ότι ο Απ. Βαβύλης ήταν πληροφοριοδότης - συνεργάτης της Ασφάλειας. «Μην περιμένετε συνεργάτες της Αστυνομίας να είναι ευυπόληπτοι και επιφανείς πολίτες. Πολλές φορές είναι κακοποιοί. Εξάλλου η «Ελευθεροτυπία» αναφέρεται σε τοποθέτηση του υφυπουργού Δημόσιας τάξης, Χ. Μαρκογιαννάκη, σύμφωνα με την οποία «...αυτός ο άνθρωπος είχε τέτοιο θράσος ή απολάμβανε τέτοιας προστασίας, που μπήκε στο στόμα του λύκου, μπήκε στο ΥΔΤ και ήταν βέβαιος ότι δε θα συλληφθεί, διότι διαφορετικά δε θα το έκανε». Η εφημερίδα προσθέτει, ανάμεσα στα αλλά, ότι ο Απ. Βαβύλης είναι εξαιρετικά πιθανόν να είχε σχέσεις με την αμερικάνικη υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA, που διαθέτει τμήμα και στην Αθήνα, ενώ κατάφερε να αναφέρεται ως σύνδεσμος αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που ήθελαν να προσεγγίσουν άτομα του χώρου της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ