Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ιεραρχία βασικό στήριγμα του συστήματος της κοινωνικής αδικίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος με αφορμή τη δυσοσμία που αναδύεται και από το χώρο της Εκκλησίας

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τα τεκταινόμενα στην εκκλησία:

«Το ΚΚΕ επισημαίνει και πάλι, ότι ο χώρος της εκκλησίας δεν μπορούσε να μείνει έξω από τη γενικότερη σήψη που αναδύεται από μια κοινωνία παρακμής, την κοινωνία του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Γι' αυτό και τα περί αυτοκάθαρσης συνιστούν προσπάθεια να κουκουλωθεί το θέμα.

Η διαπλοκή εκκλησιαστικών παραγόντων με μυστικές υπηρεσίες, η διαφθορά άλλων, οι αθέμιτες δοσοληψίες με το χώρο της δικαιοσύνης, ο θησαυρισμός και τα διάφορα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, είναι η κορυφή του παγόβουνου και όχι ολόκληρη.

Το κύριο ζήτημα είναι, ότι πίσω από τη δυσοσμία αναδεικνύεται ο πολιτικός ρόλος της ιεραρχίας της εκκλησίας, ως ένα από τα βασικά στηρίγματα της πολιτικής που συντηρεί και αναπαράγει όλο το σύστημα της κοινωνικής αδικίας, προς το συμφέρον της πλουτοκρατίας. Αυτό επιχειρείται να συγκαλυφτεί. Επιβεβαιώνεται εκείνο που το ΚΚΕ υποστηρίζει απαρέγκλιτα από το 1918, ότι επιβάλλεται ο άμεσος και πλήρης διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος σε όλους τους τομείς: Παιδεία - Ενοπλες Δυνάμεις, ονοματοδοσία - γάμος - καύση νεκρών κλπ., έτσι ώστε η εκκλησία να ασχοληθεί αποκλειστικά με το θρησκευτικό έργο της, δίχως παρεμβάσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Ο διαχωρισμός είναι ένα ελάχιστο βήμα, μια πνοή καθαρού αέρα, που βεβαίως δεν αντιμετωπίζει όλο το πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι και σε χώρες που ο διαχωρισμός έχει πραγματοποιηθεί, υπάρχει παρόμοια κατάσταση. Το διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να δεχτούν στη διάρκεια της συζήτησης αναθεώρησης του Συντάγματος. Γίνεται έτσι φανερό, ότι ο αστικός πολιτικός κόσμος δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει, ούτε αυτονόητες αστικές μεταρρυθμίσεις.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να δράσει αγωνιστικά για τα μεγάλα προβλήματα που τον ταλανίζουν, πρώτα απ' όλα εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Τον καλεί να οργανώσει τώρα την κοινή δράση του, γιατί έρχεται ακόμη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ορισμένες σκέψεις σχετικά με τις πρόσφατες παρεμβάσεις της εκκλησιαστικής ιεραρχίας (2016-10-29 00:00:00.0)
Σχετικά με την τροπολογία για το διορισμό ιμάμηδων (2013-01-24 00:00:00.0)
Κατοχύρωση της ελευθερίας συνείδησης (2005-12-02 00:00:00.0)
Πρόταση νόμου για χωρισμό κράτους - Εκκλησίας (2005-10-20 00:00:00.0)
Ο «γόρδιος δεσμός» εκκλησίας - κράτους (2000-10-28 00:00:00.0)
Η Ιερά Σύνοδος στον Σημίτη (1997-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ