Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ»
«Επικύρωση» ερήμην του λαού

Με συνοπτικές διαδικασίες και ερήμην του ελληνικού λαού κυβέρνηση και ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προχωρούν τις επόμενες μέρες στην επικύρωση του αντιδραστικού «ευρωσυντάγματος».

Αδιαφορώντας επιδεικτικά ή μάλλον εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού αγνοεί παντελώς τις ολέθριες επιπτώσεις και τα νέα δεσμά που συνεπάγεται για τους λαούς η εφαρμογή της «συνταγματικής συνθήκης», η οποία γράφτηκε «διά χειρός» μονοπωλίων, οι δύο μονομάχοι βάζουν πλάτη για να περάσει σε δήθεν κλίμα συναίνεσης.

Σήμερα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή προκειμένου να καθοριστεί η «επικοινωνιακή» (προπαγανδιστική) τακτική για να πλασαριστεί το «ευρωσύνταγμα», η επικύρωση του οποίου από τη Βουλή, όπως είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα γίνει «πολύ σύντομα». Η κυβέρνηση θα κινηθεί στη γραμμή του εξωραϊσμού και της πλήρους αντιστροφής της πραγματικότητας, ισχυριζόμενη ότι το «ευρωσύνταγμα» είναι ένα «ιστορικό βήμα» το οποίο συμβάλλει ...«στη μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος» που παρατηρείται σήμερα στην ΕΕ, ενώ «κατοχυρώνει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα»!

Πολύτιμος βοηθός και σύμμαχος της κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος σε δηλώσεις από το Παρίσι πρόσφερε «αριστερή» στήριξη στο «ευρωσύνταγμα»: «Ως αριστερός θεωρώ ότι το ευρωσύνταγμα είναι μια διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών και των εργαζομένων, και άρα έχει και αυτή την ιδεολογική χροιά», δήλωσε διαστρέφοντας βάναυσα την αλήθεια. Και συνέχισε ξεδιάντροπα: «Μιλάει για την πλήρη απασχόληση, μιλάει για θέματα οικολογίας, την ισότητα μεταξύ των φύλων, δηλαδή έννοιες οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καρδιά, αν θέλετε, των αξιών της αριστεράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ