Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Απαισιόδοξοι για το 2005 οι Ελληνες

Επιδείνωση των συνθηκών ζωής του το 2005 προβλέπει το 22% των Ελλήνων, από 13% που ήταν στην προηγούμενη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (άνοιξη 2004). Το 49% αναμένει στασιμότητα.

Το στοιχείο αυτό, όπως και άλλα, περιλαμβάνεται στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διεξάχθηκε από τις 2 Οκτώβρη έως τις 8 Νοέμβρη του 2004 σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα αποτελέσματα δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, οι Ελληνες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την καθημερινή τους ζωή και απαισιόδοξοι για τη βελτίωσή της στους επόμενους 12 μήνες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική κοινή γνώμη παραμένει η ανεργία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ για το 69% των Ελλήνων η ανεργία είναι η μεγαλύτερη απειλή, ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 46%.

Σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις, οι Ελληνες εκφράζουν την ισχυρή αντίθεσή τους στην πολιτική των ΗΠΑ. Το 88% των ερωτηθέντων κατά τη διάρκεια της έρευνας χαρακτήρισαν ιδιαίτερα αρνητική την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για την ειρήνη, την αντιμετώπιση της φτώχειας, την προστασία του περιβάλλοντος, την τρομοκρατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της αρνητικής θέσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την αμερικανική πολιτική είναι 58%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ