Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η ασυνεννοησία των υπουργών είναι το πρόβλημα...

Ετοιμος να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου με ομιλία του την προηγούμενη Κυριακή από το Αγρίνιο, αφού σαν μοναδικό... όρο για να τη «ζητήσει» η κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε «να τα βρουν οι υπουργοί μεταξύ τους και να μπορέσουν να συνεννοηθούν»...

Την ίδια στιγμή λοιπόν που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόσφερε ουσιαστικά συναίνεση στην κυβέρνηση για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, εκτελώντας και τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα, απέδωσε την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων στην «απογραφή Αλογοσκούφη - Καραμανλή». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «την πλήρη ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει όχι μόνο η οικονομία, αλλά και η κυβέρνηση ως σχήμα», τη φέρει ο Κ. Καραμανλής.

Αναφερόμενος στο θέμα της Εκκλησίας και γενικότερα της απαξίωσης των θεσμών, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ενώ προεκλογικά συνεργαζόταν με την ιεραρχία της Εκκλησίας, τώρα νίπτει τας χείρας της». Ο ίδιος υποστήριξε ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης των θεσμών «χρειάζεται δημοκρατικός έλεγχος και κοινωνική λογοδοσία, που θα επιτευχθούν μέσα από μια δημοκρατική επανάσταση».

Μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που το κόμμα του υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ισχυρίστηκε: «Η πολιτική που θα ακολουθήσουμε θα είναι πολιτική υπεράσπισης των κεκτημένων του ελληνικού λαού και δε θα αφήσουμε να ποδοπατηθούν από τις πολιτικές της ΝΔ»...

Οχι αντιδράσεις στην επίσκεψη Μπους...

Συναίνεση ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε και για τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Αμερικής. Οπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα πρέπει να συνεργαστούν για να φτιάξουν ένα μοντέλο» για τον «εκδημοκρατισμό του υπόλοιπου κόσμου»!!

Ο Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στο συνέδριο που διοργανώθηκε στο Παρίσι, το προηγούμενο Σάββατο από την οργάνωση - πρωτοβουλία «Αριστερά στην Ευρώπη», με θέμα: «Το μέλλον των ευρωατλαντικών σχέσεων», πρόσθεσε ότι «οι δύο πλευρές πρέπει να έχουνε συνεκτικό λόγο». Μάλιστα προέτρεψε την...«ευρωπαϊκή αριστερά», να μην αντιδράσει αρνητικά όταν «ο Μπους θα έρθει στην Ευρώπη και θα μιλήσει για την ευρωπαϊκή συμμετοχή στο ιρακινό ζήτημα»... Γιατί, όπως υποστήριξε, ο Αμερικανός πρόεδρος «θα μιλήσει για συνεργασία, δε θα χρησιμοποιήσει πια τη λέξη σταυροφορία, θα μιλήσει ίσως για την επικράτηση της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο»... και προέτρεψε την «ευρωπαϊκή αριστερά» να μην... προτρέξει και να δηλώσει ότι «δεν τον πιστεύει», γιατί μια «τέτοια αντίδραση δεν επιτρέπει καμία εναλλακτική πρόταση»!!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση Παπανδρέου υπέρ της «συνεννόησης» (2014-12-12 00:00:00.0)
Ζητάει ψήφο υποταγής στη βάρβαρη πολιτική (2010-10-12 00:00:00.0)
Υπερθεματίζει ζητώντας τη λαϊκή συνενοχή (2005-03-24 00:00:00.0)
Και συναίνεση και αντιπολιτευτικές κορόνες (2004-11-10 00:00:00.0)
Φλερτ στην κεντροαριστερά (2004-06-08 00:00:00.0)
Κυρίαρχη ιδεολογία η ναρκο-υποταγή (1997-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ