Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ «ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ»
Υπερθεματίζει ζητώντας τη λαϊκή συνενοχή

Το «Ευρωσύνταγμα» είναι «μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, να το αξιοποιήσομε σαν έναν καταλύτη προώθησης περαιτέρω εκσυγχρονισμού και αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας». Αυτό τόνισε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη χτεσινή ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για το «Ευρωσύνταγμα και τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που απαιτεί νέα γενιά διαρθρωτικών αλλαγών που θα ελαστικοποιούν τις σχέσεις εργασίας, θα μειώνουν το εργατικό κόστος, θα ελαχιστοποιούν τα εργασιακά δικαιώματα, ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό σύνταγμα, αποτελεί μια πολύ «μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας σε πάρα πολλούς τομείς» και εντάσσοντας αυτές τις αλλαγές στο πεδίο της «ανταγωνιστικότητας», έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις «στο χώρο της παιδείας», στον «τομέα της εργασίας» και στην «αποκέντρωση του κράτους».

Μάλιστα ο ίδιος σ' αυτό το «μεγάλο εγχείρημα», όπως το χαρακτήρισε, επιδιώκει να έχει και τη λαϊκή συνενοχή, αφού όπως υποστήριξε για την εφαρμογή των «ευρύτερων μεταρρυθμίσεων, χρειάζεται «μια ευρύτατη συναίνεση των Ελλήνων πολιτών». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού εξέφρασε τη «θετική στάση του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στο Ευρωσύνταγμα» και από τη θέση της κυβέρνησης και σήμερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχοντας εξασφαλίσει την αρνητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό σύνταγμα, ζήτησε να «υπάρξει δημοψήφισμα, για να αποφανθεί ο ελληνικός λαός».

Η έγκριση αυτού του Συντάγματος, σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου «είναι μια κορυφαία πολιτική απόφαση», και ισχυρίστηκε ότι οι «σοσιαλιστές» της Ευρώπης κατάφεραν να δώσουν «ένα αριστερό προφίλ, με αριστερές αξίες και συνιστώσες μέσα στο σύνταγμα»... Προβάλλοντας για μια ακόμα φορά τη «σοσιαλδημοκρατική» διαχείριση του συστήματος, ισχυρίστηκε ότι επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ η Ευρώπη «δεν ήταν απλώς η Ευρώπη των αγορών», αλλά με «συγκεκριμένες πολιτικές κινήθηκε για την αντιμετώπιση της ανισότητας»...

Την ίδια στιγμή που το «Ευρωσύνταγμα» υπηρετεί τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των μονοπωλίων, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «σήμερα, με την παγκοσμιοποίηση η ΕΕ προβάλλεται ως ένα μοντέλο απάντησης στην παγκοσμιοποίηση της αγοράς, που προβάλλει την παγκοσμιοποίηση με ανθρώπινο πρόσωπο»!!

Βέβαια όταν προχώρησε στην ανάλυση των επιτευγμάτων των «σοσιαλιστών» στην πορεία της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ανέφερε ότι διασφάλισε την «ισότητα ανδρών και γυναικών». Ο ίδιος υποστήριξε ότι ένα στοιχείο προοδευτικό του συντάγματος «είναι η ρήτρα για την πλήρη απασχόληση που είναι ένας ακόμη στόχος της Ενωσης». Την ίδια στιγμή η ανεργία στην Ευρώπη αυξάνεται με τεράστιους ρυθμούς και η μερική απασχόληση επεκτείνεται ακόμα και στο Δημόσιο τομέα...

Επιχειρώντας συγχρόνως να δημιουργήσει κλίμα πανικού, ανέφερε ότι «η μη προσαρμογή της χώρας» σήμερα «θα σημάνει αναγκαστική προσαρμογή της κάποια στιγμή», η οποία όπως είπε θα είναι «βίαιη»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ