Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Περιμένουμε το γράμμα...

...απ' τις Βρυξέλλες, για το «μέτοχο»

Εν αναμονή επιστολής από τις Βρυξέλλες δηλώνει ότι βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με το συμβατό ή το ασύμβατο με το κοινοτικό Δίκαιο του νόμου για το «βασικό μέτοχο». Επιμένει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και εμφανίζεται ως προασπιστής του ελληνικού Συντάγματος. Παράλληλα, διαψεύδει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Χτες, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στις τοποθετήσεις υφισταμένων της Επιτρόπου, αρμόδιας για την περιφερειακή πολιτική, Ν. Χούμπνερ ότι η υπόθεση του «βασικού μετόχου» εξελίσσεται σε «τραγωδία» για την ελληνική κυβέρνηση, είπε πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι εκπρόσωπος Επιτρόπου «έχει διαπράξει τέτοια γκάφα ολκής». Ερωτηθείς αν η ελληνική κυβέρνηση «πάρει πίσω» το νόμο, αν προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές ή επιμείνει στο περιεχόμενό του, υποστήριξε ότι θα προασπίσει το Σύνταγμα και το εθνικό συμφέρον.

Για το ενδεχόμενο αναστολής κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, αν η κυβέρνηση δε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Βρυξελλών, είπε ότι πρέπει να περιμένουμε τη σχετική προειδοποιητική επιστολή από την Κομισιόν, «το επίσημο τελικό κείμενο, όπως αυτό θα διαβιβαστεί στις ελληνικές Αρχές». Σημειωτέον ότι χτες δημοσιεύτηκε μια τέτοια επιστολή σε ελληνικές εφημερίδες, όμως ο αν. κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι τέτοιο κείμενο δεν έχει φτάσει ακόμα επισήμως στην ελληνική κυβέρνηση.

Ακολούθως, τόνισε ότι «όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν κατά καιρούς περάσει από τέτοιες διαδρομές. Υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα χωρών του δικού μας μεγέθους, αλλά και χωρών μεγαλυτέρων από εμάς, οι οποίες βρέθηκαν σε πλήρη αντίθεση, για ρυθμίσεις που έκαναν στο εσωτερικό τους, με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτή η διαδικασία δεν έχει τη μορφή ενός πυγμαχικού αγώνα. Εχει τη μορφή νομικών, πολλές φορές πολιτικών αντιπαραθέσεων. Γίνονται συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων και όταν δε βρεθεί μια κοινή συνισταμένη, φτάνει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Γι' αυτό, άλλωστε, υπάρχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Τέλος, σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι «κάθε κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα εκλέγεται για τέσσερα χρόνια» και ότι η «θητεία της Βουλής είναι τετραετούς διάρκειας». Οτι «πρόκειται για μια φήμη χωρίς βάση που διαχέεται από ορισμένα ΜΜΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι Βρυξέλλες υπαγορεύουν τις «αλλαγές» (2005-05-14 00:00:00.0)
Τον «ξέγραψε» η κυβέρνηση (2005-04-20 00:00:00.0)
«Αλαλη» η κυβέρνηση... (2005-03-30 00:00:00.0)
«Περιφρουρεί » το «βασικό μέτοχο» (2005-01-26 00:00:00.0)
Χοντραίνει η κόντρα ΣΕΒ - ΑΓΕΤ (1999-02-09 00:00:00.0)
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πάλι η Ελλάδα (1996-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ