Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Μπλέκουν τον Βαβύλη και σε τρομοκρατικά σενάρια

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για απόλυση παραπέμφθηκε άλλη μια δικαστής

Νέες διαστάσεις, ίσως, να προσλάβει η υπόθεση του καταζητούμενου Απ. Βαβύλη, για τον οποίο έχει εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα εμφανίζεται πλέον να έχει ανάμειξη και με τα τρομοκρατικά...

Μια επιστολή που προσκόμισε χτες ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δημιουργεί νέα ερωτηματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επιστολή κρατουμένου για μαστροπεία στις φυλακές Τρικάλων, ο οποίος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει για υποθέσεις της τρομοκρατίας, τη λεγόμενη «Αννα της 17 Νοέμβρη», καθώς και τον Απ. Βαβύλη. Ειδικά, για τον Βαβύλη φέρεται να λέει ότι το 1999 μπροστά στα μάτια άλλου κρατούμενου, σκότωσε έναν Τούρκο υπήκοο. Παραλήπτης αυτής της επιστολής είναι και ο βουλευτής Στ. Παπαθεμελής. Εισαγγελικές πηγές σχολιάζοντας την επιστολή του κρατούμενου των φυλακών Τρικάλων ανέφεραν ότι μπορεί να πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά μπορεί να είναι και... ανέκδοτο.

Βέβαια, η υπόθεση με την «τρομοκρατική δράση» του Βαβύλη έχει και συνέχεια, καθώς άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Τούρκο πολίτη που - κατά την επιστολή του κρατούμενου των Τρικάλων - δολοφόνησε ο Απ. Βαβύλης, για την ίδια δολοφονία καταδικάστηκε ο Δ. Κουφοντίνας της «17 Νοέμβρη» από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ωστόσο, δύο δολοφονίες που έγιναν από τη «17 Νοέμβρη» Τούρκων υπηκόων είναι του Τζεντίν Γκιουργκού στις 7/9/1991 και του Ομέρι Σιπιχίογλου στις 4/7/1994, ενώ το 1999 δεν είχαμε δολοφονία Τούρκου υπηκόου από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις δεν αποκλείεται ο κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων να εξεταστεί από τον Δ. Ασπρογέρακα, ο οποίος είναι ο αρμόδιος εισαγγελέας για θέματα τρομοκρατίας.

Πάντως, χτες είχαν πολύωρη συνεργασία με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δ. Παπαγγελόπουλος, και ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δ. Ασπρογέρακας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε για το συντονισμό των κινήσεών τους σχετικά με τη σύλληψη ή παράδοση του Απ. Βαβύλη.

Παράλληλα, παραπέμφθηκε άλλη μια δικαστής στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τα παραδικαστικά κυκλώματα και τους επίορκους δικαστές. Η πρωτοδίκης Α. Κοροβέση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει παντελή έλλειψη δικαστικού ήθους, είναι υπηρεσιακά ανεπαρκής και άχρηστη για την υπηρεσία της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Α. Κοροβέση φέρεται να εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα που εξέδιδε ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ του Ιάκωβου Γιοσάκη. Μάλιστα, δύο φορές με δόλιες και ανήθικες μεθοδεύσεις, καταστρατηγώντας τις διαδικασίες της κλήρωσης των δικαστών πέτυχε να συμμετάσχει σε συνθέσεις δικαστηρίων, προκειμένου να εκδώσει ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ του αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη, στη δικαστική διαμάχη του με τον καθηγητή Θεολογίας Ξ. Παπαχαραλάμπους.

Επίσης, άλλη μια δικαστής, η οποία έχει καταθέσει 3.000 ευρώ σε λογαριασμό του Ι. Γιοσάκη και έχει κάνει 10 περίεργες αντικαταστάσεις στη σύνθεση δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της απόλυσης. Παράλληλα, εξετάζονται και άλλες ύποπτες αντικαταστάσεις δικαστών. Χαρακτηριστικά, η Α. Ηλία έχει κάνει έξι ύποπτες αντικαταστάσεις, ο Ν. Ποταμιάνος πέντε και η Π. Τσέβη τέσσερις - πέντε.

Οσον αφορά την υπόθεση του προέδρου Πρωτοδικών Ε. Καλούση, ο οποίος διώκεται και ποινικά, ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη Τετάρτη στον Χρ. Μπαλτά, επιθεωρητή του Αρείου Πάγου.

Νόμιμη η χρήση μαγνητοταινιών

Είναι νόμιμη η χρήση μαγνητοταινιών από δημοσιογράφο, όταν αφορά παράνομες ή παράτυπες ενέργειες κρατικών λειτουργών κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους και όχι στην προσωπική τους ζωή. Αυτή τη σημαντική απόφαση εξέδωσε χτες ομόφωνα το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας και κήρυξε αθώο τον δημοσιογράφο Στ. Βορίνα για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Γ. Ραχωβίτσα, διευθυντή της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αυριανή» ο Στ. Βορίνας ανέφερε ότι ο Γ. Ραχωβίτσας κατά την παράδοση μαθήματος σε σπουδαστές της Αστυνομίας τους είχε προτρέψει να ασκούν αγωγές ύψους πολλών εκατομμυρίων σε «ενοχλητικούς» δημοσιογράφους για να φοβούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ