Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκβιασμοί Κεφαλογιάννη στους ναυτιλιακούς συντάκτες

Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί που ασκεί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης σε ναυτιλιακούς συντάκτες για να φέρει την ενημέρωση στα μέτρα του ή για την ακρίβεια στα μέτρα των εφοπλιστών, αλλά και να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους προκειμένου να «κάτσουν στα αυγά τους», είναι κοινό μυστικό. Ομως τώρα πλέον έχει περάσει σε ένα νέο επίπεδο.

Αυτό της ανοιχτής επίθεσης σε βάρος των συντακτών τόσο με την ένταση των μέτρων καταστολής στο υπουργείο - όπου λιμενικοί επιδίδονται από έρευνα σε τσάντες και κάμερες μέχρι και σωματική (!) - όσο και με προσωπικές επιθετικές αναφορές σε δημοσιογράφους με λαμπρή ιστορία και που αν μη τι άλλο αποτελούν παράδειγμα για όλο το δημοσιογραφικό κόσμο! Χτες στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης στους ναυτιλιακούς συντάκτες, τόλμησε να πιάσει στο στόμα του έναν τέτοιο δημοσιογράφο, επειδή η δράση του και ο αδιάκοπος αγώνας του για ουσιαστική και πραγματική ενημέρωση, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει σηκώσει μύγα στο σπαθί του, προφανώς «ενοχλούν».

Το πρόσχημα που επικαλέστηκε ο υπουργός για την προσωπική αναφορά του στο δημοσιογράφο, στέλνοντας ταυτόχρονα και γενικότερα το ...«μήνυμα», ήταν ότι το περασμένο Σάββατο 19 Μάρτη, βρισκόταν έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζε το συμβούλιο για τις κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα. Δηλαδή ο δημοσιογράφος βρισκόταν εκεί ακριβώς που έπρεπε να είναι, μέσα στο υπό εξέλιξη γεγονός.

Σχολίασε λοιπόν ο υπουργός για το δημοσιογράφο ότι: «Επειδή ζητάτε από μας να τηρούμε τη δεοντολογία, θέλω και εγώ να σας παρακαλέσω όταν έχουμε μία κρίση δεν μπορούμε να είναι δημοσιογράφοι στο θάλαμο επιχειρήσεων και υπό την απειλή των δημοσιογράφων να λειτουργεί ο θάλαμος των επιχειρήσεων»! Και «κανείς δεν τρομοκρατείται πια από υπουργούς, αλλά τρομοκρατείται από δημοσιογράφους...»! Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, η στάση αυτή του υπουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους συντάκτες που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, ενώ να σημειωθεί ότι σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο ΥΕΝ έχει ενημερωθεί και η ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα 21 Μάρτη έγινε και σχετική σύσκεψη στην Ενωση Συντακτών με το θέμα της έντασης των κατασταλτικών μέτρων και της τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ