Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο χτες στην πόλη

Την αποφασιστικότητά τους να δυναμώσουν την πάλη τους για να μπει φραγμός στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα σε βάρος λαών και χωρών διαμήνυσαν οι Λαρισαίοι φιλειρηνιστές, που έδωσαν το «παρών» τους στο χτεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου. Ηταν εκεί, διαδηλώνοντας κατά των εγκλημάτων της ιμπεριαλιστικής «Νέας Τάξης Πραγμάτων», με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ και έξι στη Γιουγκοσλαβία και καταγγέλλοντας τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτά.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Σερβικής Οργάνωσης «Μαραθωνοδρόμων Ειρήνης», που βρίσκονται στη Λάρισα προσκεκλημένοι της Επιτροπής Ειρήνης.

Στην ομιλία του ο Β. Ζωγράφος, γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, επισήμανε την ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. «Ο ιμπεριαλισμός - υπογράμμισε - είναι ισχυρός, δεν είναι όμως ανίκητος. Οι λαοί αν αφυπνιστούν και πιστέψουν στο δίκιο τους - η ιστορία το έχει αποδείξει - είναι πιο ισχυροί απ' αυτόν και μπορούν να τον ανατρέψουν». Και κατέληξε: «Οι λαοί μπορούν ν' ανατρέψουν τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων". Να απαιτήσουν τον άμεσο τερματισμό της κατοχής, με την άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Να σταματήσει να συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για κατοχή στο Ιράκ. Να φύγουν οι ιμπεριαλιστικές βάσεις από την πατρίδα μας. Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς, ενάντια στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ