Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
Αυστηρότερες οι ποινές μετά τις αποκαλύψεις;

Την αίσθησή τους ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις για τη λειτουργία του «παραδικαστικού κυκλώματος», έχουν οδηγήσει στην αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλουν τα δικαστήρια, μετέφεραν χτες στη Βουλή οι εκπρόσωποι των δικαστών και των εισαγγελέων.

Οι εκπρόσωποι ενημέρωναν χτες για δεύτερη μέρα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα προβλήματα στη δικαιοσύνη και χτες απάντησαν σε ερωτήσεις των βουλευτών - μελών της Επιτροπής. Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Α. Ζήσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν μετά τις αποκαλύψεις οι ποινές στα δικαστήρια είναι πιο αυστηρές είπε χαρακτηριστικά ότι η αίσθησή του είναι πως έχει «αυστηροποιηθεί» η διαδικασία στα ποινικά και όχι στα πολιτικά δικαστήρια. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων, Σ. Μπάγιας, είπε ότι υπάρχει μια αναστάτωση στους δικαστικούς, οι οποίοι μετά τις αποκαλύψεις δείχνουν μια «ροπή προς την τυπολατρία», αλλά δεν οδηγούνται αναγκαστικά σε αυστηρότερες ποινές. Στις διαδικασίες, είπε, όπως οι εξαιρέσεις κλπ, όντως υπάρχει μια αυστηρότητα.

Κατά τα άλλα οι εκπρόσωποι των δικαστικών επανέλαβαν την αντίθεσή τους στις αθρόες μεταθέσεις δικαστών που αποφάσισε ο Αρειος Πάγος, λόγω πολύχρονης υπηρεσίας σε μία περιοχή. Τόνισαν ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία που επικρατεί θα δημιουργήσει κλίμα διάχυσης και γενίκευσης των ευθυνών, κάτι που ευνοεί αυτούς που είναι πραγματικά διεφθαρμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ