Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΕΘΑ
Εκνομη τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο

Περί «τουρκικής έκνομης δραστηριότητας» στο Αιγαίο έκανε λόγο σε χτεσινή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ περί δήθεν παρενόχλησης 2 τουρκικών αεροσκαφών «RF-4» από ισάριθμα «F-16» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στις 21 Μάρτη νοτιοδυτικά της Ρόδου. Την ίδια ώρα και χτες συνεχίζονταν οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, καθώς σε καθημερινή βάση πάνω από 30 τουρκικά μαχητικά παραβαίνουν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας (FIR) και παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ αντισυνταγματάρχη Κ. Λουκόπουλο, η τουρκική ανακοίνωση «απηχεί την τουρκική ερμηνεία των γεγονότων η οποία ωστόσο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι η τουρκική έκνομη δραστηριότητα στο Αιγαίο συνεχίζεται». Τα δε ελληνικά μαχητικά «προέβησαν σε αναγνώριση των Α/Φ της τουρκικής ΠΑ καθόσον αυτά ήταν άγνωστο ίχνος εισερχόμενο στο FIR Αθηνών χωρίς να υποβληθεί σχέδιο πτήσεως κατά παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας».

Ο ίδιος σχολιάζοντας τον τουρκικό ισχυρισμό ότι όλα τα κρατικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, είναι ελεύθερα να πραγματοποιούν πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο δίχως να ζητούν σχετική άδεια, τόνισε ότι αυτό δεν ευσταθεί και ότι η μη συμμόρφωση από την τουρκική πλευρά προς τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας δημιουργεί προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ