Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ
«Αλαλη» η κυβέρνηση...

«Ρολά» κατέβασε η κυβέρνηση στην ενημέρωση αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της στο ζήτημα του βασικού μετόχου, αφήνοντας να διαφανεί η αμηχανία και η αβεβαιότητα που τη διακατέχουν.

Αιφνιδιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χθες ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση για το θέμα μέχρι την αποστολή της απαντητικής επιστολής της κυβέρνησης προς την Κομισιόν την άλλη βδομάδα. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αλλαγή τακτικής, ο Θ. Ρουσόπουλος επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις για το θέμα, παρά μόνον ανακύκλωση φημών. «Την επόμενη φορά που εγώ θα μιλήσω γι' αυτό το θέμα, θα είναι όταν δώσουμε την επιστολή στην Κομισιόν, γιατί έως τότε δε θα υπάρχει κάποιο καινούριο στοιχείο, πλην των φημών που βλέπω να ανακυκλώνονται από μέρα σε μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν είναι άσχετη με τον προβληματισμό και τις «δεύτερες σκέψεις» που υπάρχουν στην κυβέρνηση για την πορεία πλεύσης από δω και πέρα, στην κατεύθυνση δηλαδή της «προσαρμογής» με το κοινοτικό Δίκαιο.

Ο Θ. Ρουσόπουλος πρόσφερε κάλυψη στον υπουργό Εσωτερικών, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανενός είδους δυσαρέσκεια για τον κ. Παυλόπουλο και το έργο του», προσθέτοντας ότι «ο κ. Παυλόπουλος εργάζεται στο πλαίσιο της πολιτικής, την οποία έχει χαράξει η Νέα Δημοκρατία από τότε που ήταν αντιπολίτευση». Απέφυγε, όμως, να αποσαφηνίσει σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η κυβέρνηση και αν θα επιμείνει μέχρι να φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τη θέση αυτή υιοθετεί ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Α. Τρακατέλλης, ο οποίος, σε δήλωσή του, εκτιμά ότι «είναι πολύ πιθανόν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δεχτεί το βάσιμο της επιχειρηματολογίας του ελληνικού κράτους».

Ο Γ. Παπανδρέου

«Η κυβέρνηση για να καλύψει την ανικανότητα και τις λάθος πολιτικές της, κρύβεται και σηκώνει την ελληνική σημαία σαν να ήταν σημαία ευκαιρίας», δήλωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο θέμα του «βασικού μετόχου».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου, «κρύβεται πίσω από το Σύνταγμα» και «παίζει με το φιλότιμο του Ελληνα πολίτη, για να κρύψει τα λάθη και τις υποχωρήσεις τις δικές της». Επικαλούνται, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μια νέα τύπου εθνικοφροσύνη για να αιτιολογήσουν αντιλαϊκές πολιτικές και ήττες στο εξωτερικό» και ανέφερε ότι «δεν κινδυνεύει το Σύνταγμα», αλλά η ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ