Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Καθίστασθε υπεύθυνος κ. Βουλγαράκη!

«Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας» (Σύνταγμα, άρθρο 2, παράγραφος 1).

*

«Ολοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων...» (Σύνταγμα, άρθρο 5, παράγραφος 2).

*

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για την υπεράσπιση του Συντάγματος και επειδή η κυβέρνηση δηλώνει ότι πρωτοστατεί σ' αυτόν τον αγώνα, θεωρήσαμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τις δυο πολύ απλές και σαφείς διατάξεις του Συντάγματος.

***

Η αιτία είναι ότι λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Εθνικής μας με την αντίστοιχη της Αλβανίας, έκαναν την εμφάνισή τους σε δρόμους της Αθήνας διάφορα εμετικά φέιγ - βολάν, όπως αυτά στη φωτογραφία. Οι συντάκτες τους δεν κρύβουν την ταυτότητά τους. Η υπογραφή τους («ULTRAS») παραπέμπει ευθέως στις φασιστικές συμμορίες, που έχουν εισβάλει στο χώρο του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη, βρίσκοντας στέγη στις κερκίδες διαφόρων συλλόγων, από τη Λάτσιο μέχρι τη Ρεάλ Μαδρίτης.

*

Επίσης, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα Ελλάδας - Αλβανίας, τα φασιστόμουτρα, αποθρασυμένα από την ανοχή εκείνων που «υπερασπίζονται» το Σύνταγμα, όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά φτάνουν να προαναγγέλλουν το «παρών» τους σήμερα το βράδυ στο στάδιο Καραϊσκάκη, προϊδεάζοντας για την παρουσία τους, ως εξής: «Είμαστε εθνικιστές και το μίσος είναι υγιές συναίσθημα του ανθρώπου, όταν στρέφεται ενάντια σε υπανθρώπους», δήλωσε χτες στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής της χρυσαυγίτικης συμμορίας, που, με την επωνυμία «Γαλάζια Στρατιά», έκανε την εμφάνισή της στην Πορτογαλία, έκτοτε συνεχίζει να λερώνει τις εξέδρες σε κάθε παιχνίδι της εθνικής ομάδας και απειλεί ότι θα το επαναλάβει και σήμερα...

***

Αυτά τα φασιστόμουτρα δεν είναι ούτε οπαδοί της εθνικής ομάδας, ούτε ζηλωτές της γαλανόλευκης, δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο (σ.σ.: οι ίδιοι οι παίκτες της Εθνικής έχουν ζητήσει να απομονωθούν αυτά τα σκουπίδια), είναι «μελανοχίτωνες» και τίποτα άλλο. Είναι «φίδια» σε διατεταγμένη υπηρεσία.

*

Εκείνοι που πρώτοι θα έπρεπε να έχουν κάνει κάτι - κάποια δήλωση έστω - γι' αυτά τα φασιστοειδή, ο κ. Ορφανός και ο κ. Γκαγκάτσης, μέχρι χτες σιωπούσαν. Ωσπου χτες φτάσαμε στο σημείο κάποιοι αλήτες της συγκεκριμένης «παρέας» να ξηλώσουν το στύλο, στον οποίο ανηρτείτο η σημαία της Αλβανίας στο ματς μεταξύ των Ελπίδων Ελλάδας - Αλβανίας στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

***

Από δω και πέρα, πλέον, κανείς δεν είναι «αθώος» και «ανήξερος». Τα φασιστοειδή, που προκαλούν, έχουν διευθύνσεις, ονόματα και δεδηλωμένες προθέσεις.

*

Το πώς μπαίνουν μέσα στα γήπεδα (με τρόπο «συγκροτημένο» και σαν «οργανωμένος στρατός»), είναι το ένα ζήτημα. Το άλλο ζήτημα είναι οι πράξεις τους, που, εφόσον συμβαδίζουν με τις διακηρύξεις τους, καταργείται όχι μόνο το ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και κάθε αράδα της Χάρτας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γαλλική Επανάσταση και δώθε.

*

Σε λίγες ώρες αρχίζει το ματς. Ακόμα κι αν τα θρασίμια δεν τολμήσουν να «παίξουν» το εμετικό παιχνίδι τους, η ύπαρξη και η δράση τους είναι δεδομένες. Θα πράξουν τα αυτονόητα οι «προστάτες» του Συντάγματος; Με δυο λόγια, κ. Βουλγαράκη, καθίστασθε πλήρως υπεύθυνος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ