Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η «ΗΠΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ»
ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ ΦΟΡΩΝ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

ΚΚΕ: Καμιά ανοχή στην ανέχεια της λαϊκής οικογένειας. Τα κυβερνητικά μέτρα πρέπει να συναντήσουν τη λαϊκή κατακραυγή και την οργανωμένη μαζική αγωνιστική δράση

Το πράσινο φως για νέα φορολογική επιδρομή ενάντια στα λαϊκά στρώματα και την προώθηση «τολμηρών διαρθρωτικών αλλαγών» έδωσε χτες η Κυβερνητική Επιτροπή με τις αποφάσεις και τα μέτρα που ανακοίνωσε αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομίας. Πρόκειται για δέσμη μέτρων αύξησης της έμμεσης φορολογίας, των φόρων, δηλαδή, που επιβαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά εργαζόμενους και συνταξιούχους. Η κατά μία μονάδα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και η αύξηση της φορολογίας σε τσιγάρα και ποτά θα σηματοδοτήσουν ένα νέο κύκλο ανατιμήσεων και ακρίβειας στην αγορά, αφού θεωρείται δεδομένο ότι από τα κυβερνητικά μέτρα θα σπεύσουν να επωφεληθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες διαφόρων κλάδων.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, καταγγέλλει τα κυβερνητικά μέτρα ως «νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα», απαντά στα ψευτοεπιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο «δεν τολμά να θίξει επί της ουσίας την ταξική πολιτική της ΝΔ», απαιτεί «καμιά αύξηση των έμμεσων φόρων», προβάλλει ξανά τις διεκδικήσεις που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και τονίζει ότι δεν υπάρχει «καμιά ανοχή στην ανέχεια της λαϊκής οικογένειας».


ΣΕΛ.  10   -   12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ