Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις σ' όλη την Ελλάδα

Συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες οι αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις.

-- Η Ροδιακή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Κύπρου, πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στον ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων στο νησί. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε - τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση - στους φονιάδες των λαών του Ιράκ, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης, να ξαποστάσουν στο νησί μας μεταξύ των εγκλημάτων τους. Δε θέλουμε τα ματωμένα λεφτά τους. Γιατί ο τουρισμός είναι δραστηριότητα κατ' εξοχήν συνδεδεμένη με την ειρήνη και τον πολιτισμό και δεν έχει καμία σχέση με την παραμονή και τη διασκέδαση στρατευμάτων που δολοφονούν».

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 31 Μάρτη στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Πάρκου, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την επίθεση στο Ιράκ, 3 χρόνων από την επίθεση στο Αφγανιστάν και 6 χρόνων από την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία. Παράλληλα θα τιμηθούν τα 50 χρόνια της ΕΕΔΥΕ. Θα μιλήσει ο Στ. Κουνίας, καθηγητής πανεπιστημίου, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου, το Σάββατο 2 Απρίλη στις 7 μ.μ., στο θέατρο «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου και Θησείου, Ανω Καλαμάκι), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «50 χρόνια ΕΕΔΥΕ - αγώνας για τη ζωή και την ειρήνη». Στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη, θα μιλήσει ο Αγ. Βρεττός, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το αντιπολεμικό θεατρικό έργο «Θάψτε τους νεκρούς», τραγούδια και απαγγελία ποιημάτων.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας, στα πλαίσια της Ημέρας κατά του Ρατσισμού και της ξενοφοβίας, διοργανώνει την Κυριακή 3 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 76) εκδήλωση. Θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΠΕΔΥΕ και θα μιλήσει ο Σεϊτ Αλντογκάν, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καλλιθέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ