Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τη δράση Βαβύλη

Εννέα επιταγές, συνολικού ύψους 90.000 ευρώ, με εκδότη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και αποδέκτη τη Magna Graecia, φέρεται ότι εξαργύρωσαν από τον Ιούνη έως το Δεκέμβρη του 2004 οι Απ. Βαβύλης και Ι. Τριανταφυλλάκης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας διαπίστωσε ότι οι επιταγές εξαργυρώθηκαν σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στο Χολαργό.

Οι πληρωμές γίνονταν, παρόλο που ο πατριάρχης Ειρηναίος βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον Απόστολο Βαβύλη και τους συνεργάτες του. Τρεις από αυτές εξαργυρώθηκαν από τον απόστρατο αστυνομικό Ιωάννη Τριανταφυλλάκη και άλλες τρεις από τον Απ. Βαβύλη, που χρησιμοποίησε το όνομα Α. Αϊβαλιώτης, για λογαριασμό της Magna Graecia. Η έβδομη επιταγή εξαργυρώθηκε από τον Χρήστο Παναγόπουλο, υπάλληλο της Magna Graecia, ενώ οι δύο τελευταίες επιταγές εκδόθηκαν από τον πατριάρχη Ειρηναίο το Δεκέμβρη του 2004 με μοναδικό αποδέκτη τον Απ. Βαβύλη. Ο τελευταίος, επειδή δεν μπορούσε να εξαργυρώσει τις επιταγές με το πραγματικό του όνομα, τις εξαργύρωσε ως Α. Αϊβαλιώτης της Magna Graecia και στη συνέχεια τις εισέπραξε προσωπικά από μεταβίβαση του ποσού, από τον οργανισμό.

Η εφημερίδα «Απογευματινή», σε δημοσίευμά της, αναφέρεται σε κατάθεση του Γιώργου Μπαμπαλή, γνωστού του Απ. Βαβύλη, στις δικαστικές αρχές. Σ' αυτήν (σ.σ. δόθηκε το 1989) υποστηρίζει ότι είναι θύμα του Απ. Βαβύλη, διότι τον ενέπλεξε σε υπόθεση ναρκωτικών χωρίς να γνωρίζει τίποτα. Ο ίδιος ήταν χρήστης ηρωίνης. Μιλώντας στην εφημερίδα, η μητέρα του Καίτη Μπαμπαλή υποστήριξε πως ο γιος της βρέθηκε νεκρός το 1990 στη φυλακή, την ώρα που είχε αποφασίσει να ξεσκεπάσει τον Απ. Βαβύλη.

«Το Βήμα» αναφέρει ότι το 1994 ο Απ. Βαβύλης είχε ανακριθεί από αστυνομικούς στο Παρίσι, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, αφού οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τις γαλλικές ότι ο ανακρινόμενος ήταν συνεργάτης τους. Η απάντηση σε σχετικό σήμα που έστειλε η Ιντερπόλ Γαλλίας στην Ιντερπόλ Ελλάδας δόθηκε από τον Ι. Τριανταφυλλάκη, που υπηρετούσε, τότε, ως αστυνόμος στο Τμήμα της Ραφήνας. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, η Ιντερπόλ Ελλάδας, ενημερώνοντας τους Γάλλους αστυνομικούς, ανέφερε πως το σήμα το οποίο είχαν πάρει δεν είχε σταλεί από αυτήν.

Εξάλλου, σε προχτεσινή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, ο Γ. Βλάχος, δικηγόρος του Απ. Βαβύλη, υποστήριξε πως ο πελάτης του είχε στείλει απόρρητη λεπτομερή αναφορά σε κορυφαίο στέλεχος της ΕΥΠ, για όσα διαδραματίστηκαν στα Ιεροσόλυμα, πριν και κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης του πατριάρχη Ειρηναίου.

Στοιχεία για τον Χριστόδουλο

Στοιχεία που αφορούν στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, στην εμπλοκή του με την υπόθεση Βαβύλη, καθώς και για τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Αγγελάκο και άλλους στρατηγούς και αξιωματικούς της αστυνομίας, κατέθεσε χτες ο δημοσιογράφος Μ. Τριανταφυλλόπουλος στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ε. Σωτηροπούλου. Πάντως, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πιθανότατα θα κληθεί να καταθέσει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τις σχέσεις του με τον καταζητούμενο Απ. Βαβύλη.

Ο δημοσιογράφος Μ. Τριανταφυλλόπουλος, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι τα στοιχεία που κατέθεσε έχουν σχέση με την υπόθεση Βαβύλη και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στην επίμαχη συνέντευξη.

Χτες επίσης κατέθεσαν στον αρεοπαγίτη Χρ. Μπαλτά οι δικαστές Ν. Ποταμιάνος και Γ. Λαμπροπούλου, ενώ σήμερα θα καταθέσει ο πρόεδρος Πρωτοδικών Ε. Καλούσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ