Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
«Οχι» σε ό,τι θωρακίζει την ολιγαρχία του πλούτου

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ για το «Ευρωσύνταγμα»

«Πιστεύουμε ότι στη θέση του ΚΚΕ για ενιαίο διπλό "όχι" στο "ευρωσύνταγμα" και στην ΕΕ, μπορούν να προσχωρήσουν και άλλες δυνάμεις, που για διάφορους λόγους στη σημερινή πολιτική συγκυρία δεν υιοθετούν τη θέση μας για αποδέσμευση από την ΕΕ.

Με αυτά τα λόγια, που ταυτόχρονα αποτελούν και ευρύτερο κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης προς το λαό του τόπου, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκλεισε την ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Δημοτικό Κήπο της πόλης. Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, ο Χ. Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, συνδικαλιστές και αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Το ΚΚΕ λέει ΟΧΙ στο "ευρωσύνταγμα" όπως λέει ΟΧΙ σε ό,τι θωρακίζει την ολιγαρχία του πλούτου, σε ό,τι δυναμώνει την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων», σημείωσε ο Θ. Κωνσταντινίδης. Διευκρίνισε πως ο σημερινός συσχετισμός δύναμης είναι αρνητικός και το ΚΚΕ δεν το υποτιμά αυτό. Ξεκαθάρισε όμως πως «το ΚΚΕ δεν είναι διατεθειμένο να αφήσει το λαό ανυπεράσπιστο να υποταχθεί στη μοίρα του σημερινού συσχετισμού.

Εμείς δε νομιμοποιούμε στη συνείδηση το λεγόμενο "ευρωσύνταγμα" όπως δε νομιμοποιήσαμε το Μάαστριχτ (που ήταν ο πρόδρομος όλων αυτών που ακολούθησαν)».

Εξάλλου, ανέφερε πως «σήμερα οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, έχουν τη δυνατότητα και την ευθύνη να μελετήσουν και να τοποθετηθούν απέναντι στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με τις δικές τους εμπειρίες.

Η παραπληροφόρηση και η τρομοϋστερία δεν είναι πανίσχυρη. Ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες της στρατηγικής της ΕΕ και των συνθηκών της σε μία σειρά τομείς της οικονομίας».

Τόνισε πως το ΚΚΕ δίνει τη μάχη της ενημέρωσης του ελληνικού λαού και της νεολαίας και ταυτόχρονα διεκδικεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να πάρει μέρος σε δημοψήφισμα για το «ευρωσύνταγμα».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε πως το «ευρωσύνταγμα» είναι μία συνταγματική συνθήκη που εκφράζει τη φύση και τη φυσιογνωμία της ΕΕ και γι' αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκό. Και υπογράμμισε πως για το ΚΚΕ είναι καθαρό πως «οι όποιες βελτιώσεις μπορούν να κατακτηθούν με τη συνολική και καθαρή αντιπαράθεση με το ευρωσύνταγμα και την ΕΕ. Γιατί απέναντι σε έναν ταξικό οργανισμό αντιπαραθέτεις μία ταξική, συνολική και μαχητική πολιτική εφ' όλης της ύλης. Μόνο στο έδαφος αυτής της πολιτικής μπορείς να έχεις σήμερα επιμέρους κατακτήσεις. Και αυτές τις επιμέρους κατακτήσεις επιδιώκουμε καθημερινά να τις εντάξουμε στην πορεία σε μια διαδικασία συνολικής ανατροπής, μέσα και από τη διαδικασία της αλλαγής και των συσχετισμών σε πολιτικό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ