Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
Θέλει συναίνεση για την αντιμετώπιση της κρίσης

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Π. Σκανδαλάκη είχε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που αφορούν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ολα τα στοιχεία καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση είναι δυσαρεστημένη από τα τεκταινόμενα στα Ιεροσόλυμα, μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε «αρνητική έκπληξη» την απροθυμία, ουσιαστικά άρνηση, του Πατριάρχη να προσκομίσει τα στοιχεία που ζήτησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών στα Ιεροσόλυμα για να ελέγξει τις καταγγελίες που υπάρχουν σε βάρος του Πατριάρχη και αφορούν στην πώληση ακινήτων σε Ισραηλινούς.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι και οι δηλώσεις του Π. Σκανδαλάκη μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Αλαβάνο, όπου προσεκτικά αναφέρθηκε στον θεσμό του Πατριαρχείου, αγνοώντας τον Πατριάρχη Ειρηναίο.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός χαρακτήρισε το Πατριαρχείο «φάρο της ορθοδοξίας και του ελληνισμού τον οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», μάλιστα ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις «ενιαία στάση για να ξεπεραστεί η κρίση που υπάρχει στο Πατριαρχείο με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις». Ερωτηθείς για το αν εκτιμά ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι αναμεμειγμένος με την αγοραπωλησία ακινήτων, ο Π. Σκανδαλάκης απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας στο πόρισμα της Επιτροπής που επισκέφτηκε τα Ιεροσόλυμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι το θέμα είναι πολιτικό, ότι το Πατριαρχείο έχει υποχρέωση να περιφρουρεί τη γη της Παλαιστίνης που είναι στην ιδιοκτησία του, κάτι που δεν πράττει. Μάλιστα, έθεσε το δίλημμα: «`Η το πατριαρχείο ή ο Πατριάρχης», καλώντας τον κ. Ειρηναίο σε παραίτηση προκειμένου, όπως δήλωσε, να στηριχτεί ο θεσμός του Πατριαρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ