Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αοριστίες και ανέξοδη κριτική

Eurokinissi

Αόριστες και γενικόλογες αναφορές για τους αγρότες, αποδοχή των κατευθύνσεων της ΕΕ, αλλά και κριτική υψηλών τόνων για την οικονομία προς τη ΝΔ... Τα στοιχεία αυτά χαρακτήρισαν τη χτεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι η θέση της κυβέρνησης, που συνίσταται στο «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ» «δεν απαντά στα πραγματικά πρόβλημα του Ελληνα αγρότη σήμερα» προσθέτοντας ότι στην Ε.Ε «δεν υπάρχει καμιά ένδειξη μάχης που να έχετε δώσει για τη Γεωργία» αναφερόμενος στην τελευταία διάσκεψη κορυφής. «Το σχέδιο που έχετε είναι "αφήστε τα πράγματα στην τύχη τους"», επισήμανε ο Γ. Παπανδρέου καταλογίζοντας στην κυβέρνηση απραξία και τυπική συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διεργασίες.

Αναφερόμενος στην πολιτική της ΕΕ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια αγορά», προσθέτοντας πως «η νέα αγροτική πολιτική είναι ένα εργαλείο που πρέπει να αξιοποιήσουμε». Παράλληλα δήλωσε ότι με την πολιτική της ΝΔ «ούτε ένας αγρότης δεν υπάρχει με μεγαλύτερο εισόδημα από πέρυσι» λέγοντας ότι δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι στα εισαγόμενα προϊόντα», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για το σύνθημα προεκλογικά «που κάνατε σημαία, το όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», καθώς και για κριτήρια «κομματικής ταυτότητας» στην αντιμετώπιση των αγροτών. Επίσης ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι δεν υλοποιήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις στην κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις, καθώς και ότι «δεν έχετε έως τώρα καμιά προετοιμασία για τους αγρότες, με αποτέλεσμα να ζουν σε μόνιμη ανασφάλεια και με το φόβο της απώλειας κοινοτικών πόρων». Οπως είπε αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, «εμείς πετύχαμε τη διασφάλιση του εισοδήματος του αγρότη, προκειμένου να προσαρμοστεί, γιατί πρέπει να προσαρμοστεί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε συνολικότερα στην οικονομία, τονίζοντας πως «οι οίκοι του εξωτερικού έχουν υποβαθμίσει την πιστοληπτική δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας», ενώ «στο εξωτερικό γελάνε με το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο», σημειώνοντας ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. «Η κυβέρνηση Καραμανλή εξελίσσεται στο μεγαλύτερο επενδυτικό αντικίνητρο για τη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η προχθεσινή απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ θέτει τη χώρα υπό επιτήρηση», γεγονός που αποτελεί «τη μεγαλύτερη ταπείνωση των τελευταίων ετών». Επίσης ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «χρεωνόμαστε όλοι μια ψευδεπίγραφη απογραφή που κατέληξε σε έναν εικονικό προϋπολογισμό», κατηγορώντας την κυβέρνηση: «Εχετε εκτροχιαστεί στα έσοδα», ενώ «έχετε πολλαπλασιάσει τις σπατάλες». Τέλος, έκανε λόγο για «κομματικοποίηση του κράτους» με «6.000 διευθυντές στα δικαστήρια, για να βάλετε τα γαλάζια παιδιά», μιλώντας για «ζημιά στη χώρα με τις μικροκομματικές σας πολιτικές»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ