Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΔΥΟ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για το αγροτικό ζήτημα

'Η υπέρ των λίγων ή υπέρ των πολλών θα οργανωθεί η μεγάλη αγροτική παραγωγή, ενδιάμεσος δρόμος δεν υπάρχει, απάντησε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλ. Παπαρήγα, στις γενικές περιγραφές, τον αποπροσανατολισμό και το μπέρδεμα που προσπάθησαν να προκαλέσουν κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ...

Σε γενικές περιγραφές, χωρίς αναφορές στη βασική αιτία, σε «ναι μεν αλλά», «ήξεις - αφήξεις», αλλά και χωρίς να κατατεθεί καμιά συγκροτημένη πρόταση και θέση για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγροτιά, αναλώθηκε η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, εκ μέρους τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΝ, ενώ η κυβέρνηση προσπάθησε να υπεραμυνθεί της πολιτικής της ΕΕ και των επιλογών της. Μοναδική εξαίρεση το ΚΚΕ, που με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, κατέθεσε συγκεκριμένες θέσεις και διεκδικήσεις για το αγροτικό ζήτημα, που αφορούν και το σήμερα, για την ανακούφιση της μικρομεσαίας αγροτιάς, αλλά κυρίως αφορούν το σε ποια κατεύθυνση πρέπει να επιλυθεί οριστικά το αγροτικό πρόβλημα.

Δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα. Το κυριότερο είναι σε ποια κατεύθυνση θα οργανωθεί η μεγάλη παραγωγή, υπέρ των λίγων ή υπέρ των πολλών. Τα επόμενα χρόνια, επισήμανε, θα υπάρχει δραματική συρρίκνωση και, επομένως, ή τον ένα δρόμο θα ακολουθήσει ο αγρότης και γενικότερα ο ελληνικός λαός, ή τον άλλο.


ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ