Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠ. ΒΑΒΥΛΗΣ
Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τα βέλη

Αιχμές για την οικονομική διαχείριση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και προειδοποιήσεις για κατοχή εγγράφων και ντοκουμέντων περιλαμβάνει η επιστολή του Απ. Βαβύλη που, μέσω του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου, δόθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δ. Λινό.

Η επιστολή δημοσιεύεται από τη χτεσινή «Απογευματινή» και σύμφωνα με αυτήν ο καταζητούμενος Απ. Βαβύλης ζητά να παρουσιαστεί και να δικαστεί. Απαιτεί την εξασφάλιση δίκαιης και ανθρώπινης αντιμετώπισης από τις ελληνικές αρχές και μια αντικειμενική και αδιάβλητη δίκη. Αναφέρει ότι ο πατριάρχης Ειρηναίος συνεργαζόταν μαζί του επί οκτώ μήνες σε 12ωρη καθημερινή βάση, ότι βλέπει όσα του εξομολογήθηκε να παραδίδονται προς φτηνή κατανάλωση σε δημόσια θέα, ήταν υπεύθυνος της προσωπικής του αλληλογραφίας. Αναρωτιέται για τη φημολογούμενη «εξαφάνιση» του εξ απορρήτων και πληρεξουσίου με δικαίωμα υπογραφής στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του Ειρηναίου, Ν. Παπαδήμα. Γράφει δε για την «ατυχία» και ταυτόχρονα την τιμή και τη χαρά, να γνωρίζει προσωπικά και οικογενειακά τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Αλλο τμήμα της επιστολής, που δημοσιεύεται στα «Νέα», αναφέρει τις δικαστικές διώξεις του. Ισχυρίζεται πως ποτέ δεν κατηγορήθηκε για εμπορία ναρκωτικών, αλλά για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή χωρίς την άδεια των αρχών, πως συνεργάστηκε με την Ασφάλεια δίνοντας πληροφορίες για εμπόρους ναρκωτικών και πως απαλλάχτηκε με βούλευμα για το θάνατο ατόμου από ηρωίνη, αφού εκείνο το χρονο βρισκόταν στη Γαλλία.

Ο Γ. Βουλγαράκης

«Ο Βαβύλης όπως και ο κάθε Ελληνας πολίτης έχει κάθε δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και εγγυόμαστε την ασφάλειά του», δήλωσε χτες σε εκπομπή της ΝΕΤ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι οι ελληνικές διωκτικές αρχές έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα εξαναγκάσουν αργά ή γρήγορα τον καταζητούμενο Απ. Βαβύλη να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο Γ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν επεκταθεί στο εξωτερικό και σε περιοχές που ισχύει «ειδικό» καθεστώς. Τέτοιο καθεστώς έχει το Αγιο Ορος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ