Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να φτάσει παντού το μήνυμα

Στα χέρια μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα βρίσκεται από αύριο το πρωί η Πολιτική Απόφαση του 17ου Συνεδρίου, η οποία αναφέρεται στα καθήκοντα του Κόμματος ως το 18ο Συνέδριο, καθώς δημοσιεύεται μαζί με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη». Το κομματικό δυναμικό «υποδέχεται» την Απόφαση - στην οποία ομόφωνα κατέληξε το ανώτατο καθοδηγητικό του όργανο, το Συνέδριο - προετοιμάζοντας μια πραγματικά πλατιά πανεξόρμηση, με στόχο το ντοκουμέντο αυτό να διαδοθεί πολύ πέρα από τις γραμμές του, να φτάσει σε χιλιάδες επιπλέον ανθρώπους του μόχθου, εργαζόμενους, μικρομεσαίους της πόλης και της υπαίθρου, νέους και μεγαλύτερους.

Η αυριανή πανεξόρμηση και η επιτυχία της θα μπορούσε - χωρίς υπερβολή - να λεχθεί πως είναι το πρώτο μετά το Συνέδριο σημαντικό καθήκον που επιφορτίζονται τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Για το λόγο αυτό άλλωστε σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια των Κομματικών Οργανώσεων, συζητιούνται και παίρνονται όλα εκείνα τα μέτρα που μπορούν να διασφαλίσουν την επιτυχία της, προϋπόθεση για την οποία είναι η μαζική συμμετοχή όλων στη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» και της Πολιτικής Απόφασης του 17ου Συνεδρίου.

Εχει τεράστια σημασία αυτό το σπουδαίο ντοκουμέντο, που θα αποτελέσει οδηγό δράσης για τον καθένα και όλους συλλογικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ώστε να κάνουμε αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης του Κόμματός μας, να φτάσει παντού όπου είναι δυνατόν. Καταρχήν στα δικά μας χέρια, να μελετηθεί, να εμπεδωθεί, σε βαθμό που θα μπορέσουμε δημιουργικά να εντάξουμε τα προτάγματά του στην καθημερινή μας δράση. Και, συγχρόνως, να φτάσει στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, να γίνουν γνώστες των μηνυμάτων του Συνεδρίου μας, των στόχων μας που αντικειμενικά είναι και δικοί τους στόχοι, γιατί τα δικά τους συμφέροντα θέλουν να υπηρετήσουν.

Από αύριο, λοιπόν, ανοίγουμε έναν ακόμα γύρο ουσιαστικού διαλόγου με όλους εκείνους που παλεύουμε πλάι πλάι, αλλά και με χιλιάδες ακόμα. Αλλωστε, αυτό το Συνέδριο έβαλε τον πήχη πολύ ψηλότερα για κάθε πτυχή της δουλιάς και της δράσης μας. Η επαφή μας με το λαό οφείλει να αποκτήσει νέα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. Η δημοσίευση της Πολιτικής Απόφασης δίνει την ευκαιρία έναρξης της προσπάθειας για κατάκτησή τους. Αύριο εγκαινιάζουμε αυτόν το διάλογο και κουβεντιάζουμε πλατιά για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να συνεχίσει τη μάχη για το λαό, τη λαϊκή συμμαχία, το σοσιαλισμό.

Μια μάχη που δεν αφορά στενά το ΚΚΕ. Αφορά πρώτα και κύρια όσους θίγονται από την υπάρχουσα κατάσταση και έχουν διάθεση αντίστασης, αφορά όσους αναγνωρίζουν στην πολιτική μας πρόταση τη μοναδική διέξοδο και προοπτική προς όφελός τους. Ολους αυτούς τους καλούμε να συμβάλουν έμπρακτα στην ενδυνάμωση του ΚΚΕ, ώστε κι αυτό να μπορέσει να συμβάλει αποφασιστικά στην ισχυροποίηση των δικών τους αγώνων και διεκδικήσεων. Αυτή την αμφίδρομη σχέση οφείλουμε να κατακτήσουμε κι αύριο κάνουμε το πρώτο βήμα, πρωί πρωί με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, μπαίνοντας σε χιλιάδες σπίτια λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ