Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πρότυπο

«Τον έχουν αποκαλέσει "ο Τόνι Μπλερ της Λισαβόνας". Ο "τρίτος δρόμος" του Μπλερ τον ενδιαφέρει, λέει ο ίδιος, αλλά προτιμά το σκανδιναβικό μοντέλο. Είναι οικονομικά ανεξάρτητος, κληρονόμος της περιουσίας που έφτιαξε ο παππούς του κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο με το εμπόριο βολφραμίου. Ο βετεράνος του πορτογαλικού σοσιαλισμού, Μάριο Σοάρες, τον είχε κατηγορήσει πως "δεν είναι αριστερός, αλλά ένα προϊόν των μέσων ενημέρωσης χωρίς σταθερές ιδέες» (ο Γ. Αγγελόπουλος στα ΝΕΑ).

Στατιστική

«Οι αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας υπολογίζονται τελικά στο 10,3% του συνολικού πληθυσμού. Στο διάστημα των 13 τελευταίων χρόνων, ο αριθμός των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα έχει τετραπλασιαστεί, καθώς από 270.000 που είχαν υπολογιστεί το 1991, μέχρι το τέλος του 2004 υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 1,15 εκατομμύρια αλλοδαποί» (στοιχεία σε ημερίδα του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Μοσάντ πριν το '96

«Συνέχεια παλαιότερου πληροφοριακού σημειώματος με θέμα "εταιρίες ισραηλινών συμφερόντων - διασυνδέσεις με Μυστικές Υπηρεσίες της ίδιας χώρας", αναφέρονται τα παρακάτω: Από πηγή της Υπηρεσίας μας δόθηκε η πληροφορία ότι ο Βαβύλης Απόστολος του Χρήστου, που αναφέρεται στο παραπάνω αναφερόμενο πληροφοριακό σημείωμα ως πράκτορας των Ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών (Μοσάντ) και ο οποίος ως αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων ισραηλινών εταιρειών ερχόταν σε επαφή με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το υπουργείο Δημόσιας Τάξεως, αποκτώντας έτσι σχέσεις με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας (...) διώκεται για εμπορία ναρκωτικών ουσιών» (σήμα της ΚΥΠ 3 Οκτώβρη 1996/ ΒΗΜΑ).

Με φανατισμό

«Ο κ. Φίλιας μιλάει για έναν άνθρωπο, που εντυπωσιάζει με το μορφωτικό επίπεδο, αλλά και με το φανατισμό του. "Μου έκανε εντύπωση ο φανατισμός του εναντίον των Παλαιστινίων. Αρκεί να σημειωθεί βέβαια ότι η συνάντησή μας έγινε ένα χρόνο μετά την εκλογή του Πατριάρχου Ειρηναίου"» (το ρεπορτάζ στη ΧΩΡΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ