Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
Δε θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί

Την αντιλαϊκή πολιτική και τους υπηρέτες της

«Δε θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Αυτή την άγρια αντιλαϊκή πολιτική που τη βαφτίζετε και "εθνική", θα την πολεμήσουμε, θα κάνουμε τον παν για να μην περάσει». Με αυτά τα λόγια ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Κώστας Μυτιληνιού, Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, έδωσε το στίγμα, την αταλάντευτη στάση του ταξικού εργατικού κινήματος, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου.

Σχολιάζοντας τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ ο ομιλητής σημείωσε: «Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν πλέον από την ίδια την πείρα τους ότι η κυβέρνηση βαδίζει στον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Καμιά αυταπάτη. Καμιά ανοχή. Αυτή είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Χειροτερεύει και θα χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση των εργαζομένων και των ανέργων. Αυξάνει και θα αυξάνει συνεχώς τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Φτώχεια και πλούτος - συνέχισε ο ομιλητής - πάνε μαζί. Φτώχεια για τους πολλούς, πλούτη αμύθητα για μια χούφτα καπιταλιστές. Αυτή είναι η ανάπτυξη που διατυμπανίζουν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που προβάλλει την ανταγωνιστικότητα ως μονόδρομο. Αυτή η επιλογή όμως είναι μονόδρομος μόνο για το κεφάλαιο και όσους το υπηρετούν. Δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα των εργατών και των εργατριών, της νεολαίας. Με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων στην πόλη και στο χωριό.

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων - υπογράμμισε ο Κ.Μυτιληνιού - είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα των αγώνων. Σε αντίθεση με την τουφεκιά του εργατοπατερισμού, που επιχειρεί να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια του κόσμου και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, ούτε μπορεί ούτε και θέλει να αλλάξει τη στρατηγική του, που στηρίζει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Οι διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ, τα αιτήματα που προβάλλουμε είναι υλοποιήσιμα. Είναι ρεαλιστικά. Γι' αυτό θα εντείνουμε την πάλη μας. Για να βγει η εργατική τάξη πιο αποφασιστικά στο προσκήνιο. Για να βάλει τη δική της σφραγίδα στις εξελίξεις».

«Το ΠΑΜΕ αποτελεί την ελπίδα του εργαζόμενου για μια πιο αποτελεσματική αντίσταση στις αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη χώρα μας και τα Βαλκάνια», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Αντρέας Αβραμίδης συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που προέρχεται από την ΑΣΣΕ. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να μετατραπεί σε μαχητικό όργανο πάλης για την υπεράσπιση των αιτημάτων της τάξης μας, μακριά από τις λογικές που το θέλουν φτωχό συγγενή σε ένα διεφθαρμένο σύστημα «κοινωνικών εταίρων».

«Αντισταθείτε»! Σε αυτή τη λέξη - κάλεσμα ο Πέτρος Κονταρίνης, στέλεχος της ΔΗΣΕΚ και του ΠΑΜΕ, συμπύκνωσε την ανάγκη οι εργαζόμενοι της χώρας μας να δώσουν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική. Και με το ΠΑΜΕ το «γνήσιο εκφραστή» του ταξικού συνδικαλισμού να προβάλουν τις διεκδικήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ