Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Καταλήψεις και μαζικές διαδηλώσεις

Με μαζικά, μαχητικά συλλαλητήρια, καταλήψεις και δυναμικές - σε κόσμο και παλμό - πορείες, εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, έμποροι, νεολαίοι, συνταξιούχοι δώσανε βροντερό «παρών» σε όλες τις πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας, στη διάρκεια της 24ωρης απεργίας που οργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Στα Γιάννενα με πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε ογκώδες συλλαλητήριο. Το μεγαλύτερο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μετά τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Με παλμό και ενθουσιασμό τα μπλοκ του ΠΑΜΕ πλημμυρίσανε από οικοδόμους, εργαζόμενους στα δυο νοσοκομεία και το πανεπιστήμιο, ΕΒΕ, δασκάλους, υπάλληλους στο Δήμο και τη Νομαρχία, ιδιωτικούς υπάλληλους, συνταξιούχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από το πρωί περιφρουρήσανε την απεργία έως την έναρξη της πορείας, σε οικοδομές και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα της πόλης (ΚΑΡΦΟΥΡ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΖΑΡΑΣ, HONDOS CENTER), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή πορεία, η οποία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στη Νομαρχία.

Στην Πρέβεζα οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΠΝ με το ΠΑΜΕ προχωρήσανε σε κατάληψη του Δήμου και ο εμπορικός σύλλογος σε κατάληψη της Εφορίας και μαζί με οικοδόμους, εργαζόμενους σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, στο νοσοκομείο και ιδιωτικούς υπαλλήλους, βάλανε τη δική τους σφραγίδα στη χτεσινή απεργία.

Συμβολική κατάληψη του ΟΤΕ στο Αγρίνιο έγινε από το Εργατικό Κέντρο πριν από τη συγκέντρωση της απεργίας, ενώ ο εμπορικός σύλλογος συμπορεύτηκε με τους εργαζόμενους στην πορεία, αφού πρώτα έκανε κατάληψη στον «Κωτσόβολο» και μπλόκο στην εθνική οδό Αντίρριου - Ιωαννίνων.

Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε ένα ογκώδες απεργιακό συλλαλητήριο από εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, ξενοδοχοϋπάλληλους, εμποροϋπάλληλους, οικοδόμους, καταλήγοντας στην πλατεία Σαρόκο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συνεπείς στο αγωνιστικό καθήκον, δώσανε μάχη έως και το απόγευμα, ώστε τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ να μην ανοίξουν.

Δυναμικές συγκεντρώσεις με συμμετοχή εργαζομένων, εμπόρων, υπαλλήλων αγροτικών συνεταιρισμών, συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν στην Αρτα, την Ηγουμενίτσα και τη Λευκάδα, με πρωτοπόρες τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ