Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Από τα χαράματα στη μάχη

ICON

Στην Πάτρα, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, και ιδιαίτερα όπου οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι πλειοψηφία ή είχαν άμεση παρέμβαση (Μέταλλο, Ιματισμός, Οικοδομές, Χαρτοβιομηχανία, Εμποροϋπάλληλοι) καθώς και στις ΔΕΚΟ, ξεπέρασε το 80% και σε πολλές περιπτώσεις άγγιξε το 100%.

Από τα χαράματα, εκατοντάδες απεργοί έδωσαν τη μάχη μπροστά από το πολυεθνικό κατάστημα ΚΑΡΦΟΥΡ, το κατάστημα καλλυντικών ΧΟΝΤΟΣ, τα εργοστάσια ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ 3Ε, ΑΛΟΥΚΑΝΚΟ, ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ, σε γιαπιά, υπηρεσίες, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου, όπου ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Απεργιακές συγκεντρώσεις είχαμε και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, καθώς και στο Αίγιο. Επίσης, στη Ζάκυνθο, μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση και έμποροι που είχαν κλείσει τα καταστήματά τους. Στην Κεφαλονιά η απεργιακή συγκέντρωση έγινε μπροστά από το Σπίτι του Δασκάλου, με τους εμπόρους να έχουν προχωρήσει, ταυτόχρονα, σε τρίωρο κλείσιμο των μαγαζιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ