Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στα εργοστάσια η μάχη

Ημερήσιος Κήρυκας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χτεσινή απεργία στη Θεσσαλία, ενώ μαζικές και δυναμικές ήταν οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής. Η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση δείχνει ότι οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, συστρατευόμενοι στον αγώνα στον οποίο πρωτοπορούν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στη Λάρισα, όπου από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης, σε πολλά μεγάλα εργοστάσια η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική - ΙΝΤΡΑΜΕΤ, ΡΑΠΤΕΞ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΤΕΓΟΣ, ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ κ.ά. - σε άλλους κλάδους ήταν σχεδόν καθολική - οικοδόμοι, δημοτικοί υπάλληλοι - ενώ μεγάλη ήταν στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ και στις τράπεζες. Μαζική σε όγκο και δυναμική σε παλμό ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης και η πορεία που έγινε στη συνέχεια. Εκεί ήταν και οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΜΕΤ, που διεμήνυσαν τη θέλησή τους ν' αγωνιστούν για ν' αποτρέψουν σχέδια της εργοδοσίας να προχωρήσει σε απολύσεις. Μίλησαν ο Π. Λιόλιος, αντιπρόεδρος του ΕΚ, ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Θ. Βορονίκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΜΕΤ.

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, όπου οι εργαζόμενοι πολλών κλάδων απέργησαν με μεγάλα ποσοστά, όπως σε επιχειρήσεις μετάλλου, στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ στέλνοντας μήνυμα ταξικής πάλης κόντρα στη συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, που επιχείρησε ν' ανατρέψει, αυθαίρετα, τις αποφάσεις που πήραν στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους για συμμετοχή στην απεργία. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Τ. Τριανταφυλλάκος, ο Θ. Κατσίκας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιούχων και η Μάγδα Σταματάκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο Νομό Τρικάλων, στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, οι απεργοί αφού άκουσαν την ομιλία του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, Κ. Αναγνωστόπουλου, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους, καταγγέλλοντας, μεταξύ των άλλων, την επιχείρηση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚ να περάσει ένα ψήφισμα μακριά και πέρα από τις διεκδικήσεις τους, παρά το γεγονός ότι κατ' αρχήν είχε αποφασίσει τη συμμετοχή της στην απεργία με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Και στο Νομό Καρδίτσας οι εργαζόμενοι έδωσαν το «παρών» τους στην απεργιακή κινητοποίηση. Στη συγκέντρωση, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, μίλησαν ο Β. Κρανιάς, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του ΕΚ και ο Θ. Σίσκος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ