Παρασκευή 18 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
Πολύμορφη δράση

Από τη διαδήλωση στο Ηράκλειο

ICON

Από τη διαδήλωση στο Ηράκλειο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων. Στο Ηράκλειο, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στις 10.30 το πρωί στη διασταύρωση της Χαριλάου Τρικούπη και Δημοκρατίας και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία με κατάληξη τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη και παραδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Από νωρίς το πρωί οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, όπως στη Βιομηχανική περιοχή, στο εργοστάσιο του Καράτζη όπου αρκετοί εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία, σε εμπορικά καταστήματα κ.ά.

Με περιοδείες σε μεγάλα πολυκαταστήματα και Σούπερ Μάρκετ προχώρησαν νωρίς χτες το πρωί και στα Χανιά συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση, που έγινε στις 10 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στο Ρέθυμνο στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στο Λασίθι στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Μαζική και μαχητική ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Οι απεργοί εργάτες της Λέσβου πραγματοποίησαν και πορεία προς το υπουργείο Αιγαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ