Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συγκέντρωση αντίστασης

Σήμερα, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στη νέα αφαίμαξη του πενιχρού τους εισοδήματος από την κυβέρνηση

Eurokinissi

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στη νέα αφαίμαξη του πενιχρού τους εισοδήματος από την κυβέρνηση
Με συγκέντρωση απαντούν σήμερα οι συνταξιούχοι της Αθήνας, στη νέα σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης στο ήδη πενιχρό τους εισόδημα, που έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση των αυξήσεων - «ψίχουλα» στις συντάξεις τους για το 2005. Αυξήσεις που για το 90% περίπου των συνταξιούχων όλων των Ταμείων αντιστοιχεί σε 0,40 λεπτά μέχρι 1 ευρώ τη μέρα! Το αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ, οι οποίες απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλους τους συνταξιούχους «στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση αντίστασης», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση.

Οι Ομοσπονδίες προειδοποιούν τους συνταξιούχους ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι μόνο η αρχή, καθώς ακολουθούν και άλλα, πολύ χειρότερα. Γι' αυτό, όπως υπογραμμίζουν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες, για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ένας δρόμος, ο δρόμος του αγώνα. «Να καταδικάσουμε τις πολιτικές που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό», καταλήγουν.

Σήμερα, εξάλλου, πραγματοποιείται και η πλατιά σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, με θέμα την προετοιμασία - οργάνωση πανσυνταξιουχικών αγωνιστικών εκδηλώσεων την Τρίτη 12 Απρίλη στη Θεσσαλονίκη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του ΕΚΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ