Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ενώνουν τις δυνάμεις τους

Στη συγκρότηση Συντονιστικού κατέληξε η χτεσινή σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων

Με στόχο την πλατύτερη συσπείρωση των εργαζομένων, προκειμένου ενωμένοι να αντιμετωπίσουν και να δώσουν συνολική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται σήμερα τα δικαιώματά τους, συγκροτήθηκε χτες το Συντονιστικό των εργαζομένων στους ΟΤΑ του Πειραιά, κατά τη διάρκεια πλατιάς σύσκεψης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων. Στην ίδια σύσκεψη συγκροτήθηκε και η γραμματεία του νέου συντονιστικού οργάνου.

Μπροστά στα δεκάδες πλήγματα που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι από την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, τις κλιμακούμενες απολύσεις, τη μεταφορά του κόστους για τις υπηρεσίες της ΤΑ στις πλάτες των δημοτών, το Συντονιστικό καλείται να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

«Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση» σημείωσε μιλώντας στη σύσκεψη ο Κώστας Σπέης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού, «πρέπει συντονισμένα να απαντήσουμε, διεκδικώντας πλήρη και μόνιμη εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αιτήματα που θέτει το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ».

Στις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, επισήμαναν το ρόλο των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι οποίες μέχρι σήμερα έβαζαν «πλάτη» στην αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Και τόνισαν την ανάγκη του συντονισμού της δράσης των σωματείων του Πειραιά, προκειμένου ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης, με την ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής κι αντίληψης και την απομόνωση των δυνάμεων που υπηρετούν την ταξική ειρήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ