Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΑΡΙΓΚ» - ΧΑΛΚΙΔΑ
Τους μοίρασαν τις απολύσεις

Με τις απολύσεις στο χέρι βρέθηκαν τελικά οι 180 εργαζόμενοι της συρματουργίας ΔΑΡΙΓΚ στη Χαλκίδα, οι οποίοι παρέμεναν σε επίσχεση εργασίας τους τελευταίους οκτώ μήνες, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την επαναλειτουργία του εργοστασίου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, η εργοδοσία (όμιλος Κουταλίδη) παράτησε το εργοστάσιο, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους.

Πρόσφατα, εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή μιας αγνώστων συμφερόντων εταιρίας με την επωνυμία «HERCULES» (οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για εταιρία του ομίλου Κουταλίδη) για χρέη της ΔΑΡΙΓΚ προς αυτήν, ύψους 15.000 ευρώ. Θεωρώντας ότι ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί ν' αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, το δικαστήριο κήρυξε σε πτώχευση τη συρματουργία, τοποθετώντας, μάλιστα, και προσωρινή σύνδικο, η οποία στο διάστημα από 26 Μάρτη και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, μοίρασε τις καταγγελίες συμβάσεων (απολύσεις) σ' όλους τους εργαζόμενους.

Παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχτούν τις απολύσεις, να μην εγκαταλείψουν το εργοστάσιο και να συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ