Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΕΜΠΟΡΟΙ
Συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη

Με κοινά αιτήματα κατεβαίνουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στις 18 Απρίλη, ενώ αναμένονται αποφάσεις και σε άλλες πόλεις

Κοινός ο αντίπαλος, κοινός και ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων, των μικρεμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων

Eurokinissi

Κοινός ο αντίπαλος, κοινός και ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων, των μικρεμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων
Το δικό τους κοινό μέτωπο ορθώνουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρέμποροι ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου που εκδηλώνεται με την προσπάθεια απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και κατάργησης της αργίας της Κυριακής. Μια επίθεση που επιδιώκει συντριπτικό χτύπημα στις κατακτήσεις των εργαζομένων, με την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Μια επίθεση που επιδιώκει τον αφανισμό των μικρεμπόρων και αυτοαπασχολουμένων, οι οποίοι δε θα μπορούν να συναγωνιστούν τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Με την κοινή συγκέντρωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 18 Απρίλη στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροέμποροι κάνουν ένα ακόμα βήμα στο συντονισμό του αγώνα τους. Το κοινό κείμενο - κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Αθήνας συνυπογράφουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών, ΕΠΕ και Γραφείων, το Σωματείο Εργαζομένων σε «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ», το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Αφοί Κωνσταντακάτου, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Μεσογείων Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθαριστηρίων και το Σωματείο Κομμωτών Αθήνας «Ο ΕΡΜΗΣ».

Στη Θεσσαλονίκη, εκτός από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το κάλεσμα συμμετοχής στην κοινή συγκέντρωση υπογράφει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλούν όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων και των μικρεμπόρων να πάρουν αποφάσεις για την οργάνωση συλλαλητηρίων, στις 18 Απρίλη, σε κάθε πόλη της χώρας.

Με το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικρέμποροι διεκδικούν: Οχι στην απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν η μερική απασχόληση και όλες οι αντεργατικές μορφές εργασίας. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Πλήρη και σταθερή δουλιά, 7ωρο, 35ωρο, πενθήμερο. Τρία απογεύματα κλειστά τα καταστήματα. Ενιαίο συνεχές ωράριο για όλα τα καταστήματα που να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ