Κυριακή 21 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμικές κινητοποιήσεις σε Μακεδονία - Θεσσαλία

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του λαού της Μακεδονίας ταυτόχρονα με την έναρξη της «Dynamic MIX 2000».

Ετσι σήμερα Κυριακή 21 του Μάη

- Στο Κιλκίς οι αγωνιστές της ειρήνης συγκεντρώνονται στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ειρήνης όπου θα γίνουν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των φορέων και στη συνέχεια με κομβόι θα μεταβούν στο στρατόπεδο «Χατζηιωάννου» της Ν. Σάντας.

- Στη Φλώρινα οργανώνεται συγκέντρωση σήμερα στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί πορεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παναγία και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση.

- Στα Γιαννιτσά, στις 8 απόψε το βράδυ, θα γίνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο και στη συνέχεια με πορεία οι διαδηλωτές θα μεταβούν στο στρατόπεδο 501 ΜΤΠ, που ανήκει στη δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ.

- Στα Γρεβενά, οι φορείς του νομού αποφάσισαν τη διοργάνωση συγκέντρωσης την επόμενη Κυριακή 28 του Μάη.

  • Στις 9 Ιούνη, οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα στείλουν τη δική τους μαχητική απάντηση με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας, το λιμάνι της οποίας μετατρέπεται σε ΝΑΤΟικό ναύσταθμο.
Στη Θεσσαλονίκη

Στην Ανατολική Υπαιθρο, σήμερα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις υποδοχής του ειρηνοδρόμου Κώστα Παπαδόπουλου, που ξεκίνησε χτες το πρωί από τη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει το κάλεσμα αντίστασης και πάλης στους κατοίκους της περιοχής. Οι συγκεντρώσεις υποδοχής, που θα γίνουν στον Τρίλοφο στις 5μμ, στο Πλαγιάρι στις 6μμ και στην Επανωμή στις 7.30μμ, θα πάρουν χαρακτήρα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην παρουσία των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Αύριο Δευτέρα 22 του Μάη στο πλαίσιο του 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης η ΕΔΥΕΘ και η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων καλούν το λαό να πάρει μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα μπροστά στο χώρο του μνημείου του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 27-28 του Μάη, θα πραγματοποιηθεί διήμερη κατασκήνωση ειρήνης στην κατεχόμενη παραλία του Αγγελοχωρίου, λίγα μέτρα μακρύτερα από τη ναυτική βάση όπου οι Γερμανοί ξαναπάτησαν πόδι μετά από μισό αιώνα.

Οι εκδηλώσεις αντίστασης του λαού της περιοχής θα κορυφωθούν με μια μεγάλη συναυλία για την ειρήνη στις 17 του Ιούνη με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το Θάνο Μικρούτσικο.

Στη Θεσσαλία

Το αγωνιστικό «παρών» ετοιμάζονται να δώσουν οι Θεσσαλοί φιλειρηνιστές στη πανθεσσαλική αντιπολεμική κινητοποίηση που θα γίνει στον Τύρναβο στις 4 Ιούνη, με πρωτοβουλία των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ