Κυριακή 21 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σ' όλη τη χώρα

Οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται να ενταθούν τις τελευταίες μέρες του Μάη. Για τις επόμενες μέρες έχουν ανακοινωθεί:

Στην Αττική

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου διοργανώνει εκδήλωση αύριο Δευτέρα 22 του Μάη, στην πλατεία Παναγίτσας, στις 7.30 μ.μ., με ομιλία μέλους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού την Κυριακή28 Μάη, στις 8.00 μ.μ., διοργανώνει εκδήλωση στο μικρό θέατρο που βρίσκεται μέσα στο άλσος «Περικλέους». Στην εκδήλωση, ποιήματα του Γ. Ρίτσου, θα απαγγείλει η Ιλιάνα Λαζαρίδου, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί παράσταση με Καραγκιόζη και η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδι, από νεανικό μουσικό συγκρότημα.

Στην Πελοπόννησο

Μια σειρά αντιΝΑΤΟικών - αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων διοργανώνονται και στην Πελοπόννησο, με απόφαση που πήραν, μετά από κοινή σύσκεψη, οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και Νησιών, εκπρόσωποι της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη», καθώς και εκπρόσωποι σωματείων, συνδικαλιστικών και άλλων μαζικών οργανώσεων.

Η συμμετοχή την Κυριακή 28 του Μάη στην περικύκλωση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αραξου, αλλά και στην παλλαϊκή πορεία που θα γίνει από την Κερασίτσα στην Τρίπολη την ίδια μέρα.

Ηδη, οι Επιτροπές Ειρήνης, τα συνδικάτα και πολλοί άλλοι φορείς σ' όλη την Πελοπόννησο, προετοιμάζονται εντατικά να δώσουν δυναμικό «παρών» ενάντια στους ΝΑΤΟικούς νεοκατακτητές της.

Στην Κρήτη

Οι Επιτροπές Ειρήνης των τεσσάρων νομών της Κρήτης συνδιοργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία την Κυριακή 28 του Μάη, η οποία θα καταλήξει έξω από την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας. Στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη των Επιτροπών καλούν όλο το λαό του νησιού να πάρει μέρος δυναμικά στη συγκεκριμένη κινητοποίηση και να απαιτήσει να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις που υπάρχουν στη χώρα μας.

Στο Ακτιο

Με κεντρικό σύνθημα: «Να κλείσουν όλες οι βάσεις και να φύγουν τα "ΑΒΑΚΣ" από το Ακτιο», την Κυριακή 28 του Μάη, διοργανώνεται πορεία ειρήνης στο Ακτιο, που διοργανώνουν από κοινού η Συντονιστική Γραμματεία Αντιπολεμικού Κινήματος ΒΔ Ελλάδας, οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης και κοινωνικοί φορείς της περιοχής. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. από την προβλήτα των φέρι - μποτ στο Ακτιο.

Στα νησιά του Αιγαίου

Με την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης σήμερα στις 10 π.μ. στο Παλιόκαστρο και την πορεία που θα ακολουθήσει στο Βαθύ, ολοκληρώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις της ΠανσαμιακήςΕπιτροπής Ειρήνης, οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή με τη συμμετοχή και Τούρκων φιλειρηνιστών από τη Σμύρνη και το Κουσάντασι. Εξάλλου σήμερα στις 4 μ.μ., οι προσκεκλημένοι από την Τουρκία θα ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής για τη χώρα τους.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί τα μέλη και τους φίλους της, την Τετάρτη 24 Μάη και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να συζητηθεί και να καθοριστεί η στάση του φιλειρηνικού κινήματος απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ