Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Σάρωμα... »

Με πρόγραμμα, επιμονή και αποφασιστικότητα η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την πλήρη μετατροπή των δημοσίων αγαθών της Παιδείας και της Υγείας σε ακριβά εμπορεύματα, τα οποία παραδίδει στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Βεβαίως, δεν ανοίγει δικούς της δρόμους, αλλά ακολουθεί τον «ντορό» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που είχαν φροντίσει να υποβαθμίσουν ό,τι δημόσιο υπήρχε σ΄ αυτούς τους χώρους και προετοίμασαν την ορμητική είσοδο της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Ολες οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα αρμόδια υπουργεία στοχεύουν στο «σάρωμα» των δημόσιων συστημάτων Παιδείας και Υγείας - Πρόνοιας και στην παράδοσή τους στα «νύχια» της πλουτοκρατίας.

Μάλιστα, οι κυβερνητικές ενέργειες διέπονται από μια κυνικότητα που προκαλεί, αλλά δεν εκπλήσσει, καθώς οι κυβερνώντες εκμεταλλεύονται το «κλίμα μοιρολατρικής αποδοχής» που δημιούργησαν, επί χρόνια, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως και την αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών το οποίο, ευνουχισμένο και αδύνατο, δε θέλει και δεν μπορεί να προβάλλει ουσιαστικές αντιδράσεις.

Από την άλλη, η λαϊκή «μουρμούρα» για την πανάκριβη «δωρεάν» Παιδεία και η «γκρίνια» για την εμπορευματοποίηση της Υγείας δε φτάνουν, για να σταματήσουν την κυβερνητική «φούρια» και χρειάζεται η ανάπτυξη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος, αποφασισμένου και ικανού να συγκρουστεί και να ανατρέψει την πολιτική «σαρώματος» των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ