Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Καταδικάζουν την απόλυση του Βόσνιου κομμουνιστή

Την απόλυση, για πολιτικούς λόγους, του Γκόραν Μάρκοβιτς, Προέδρου του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, από το πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν ως λέκτορας κοινωνιολογίας, καταδικάζει με ψήφισμά της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών.

«Καταγγέλλουμε αυτές τις "νεοταξικές" πολιτικές ενάντια σε όσους αγωνίζονται για ένα ειρηνικό μέλλον των Βαλκανίων και σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών της περιοχής.

Η κατάφωρη παραβίαση ενός από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό της εργασίας, με το πρόσχημα ότι "ένας κομμουνιστής δε θα μπορούσε να διδάξει σε παιδιά...", που επικαλέστηκε ο ιδιοκτήτης του πανεπιστημίου, φέρνει στη μνήμη μας μαύρες εποχές και για την Ελλάδα, όπου απαιτούνταν "πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων" για να εργαστείς. Εποχές που ανέτρεψαν με τους αγώνες τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Επίσης, η διοίκηση της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Γκόραν Μάρκοβιτς για τη δίωξη που υφίσταται μόνο και μόνο λόγω της πολιτικής του δράσης στα πλαίσια του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος, ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ