Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Δηλώσεις και διαβουλεύσεις

Συνηθισμένη εικόνα στην Παλαιστίνη

Associated Press

Συνηθισμένη εικόνα στην Παλαιστίνη
ΡΑΜΑΛΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Συνέντευξη Τύπου σε Ισραηλινούς δημοσιογράφους παραχώρησε, χτες, από τη Μουκάτα'α ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος. Ο Μαχμούντ Αμπάς υποστήριξε ότι οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποτρέψει, τις τελευταίες βδομάδες, αρκετές επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων και έχουν παραδώσει στον ισραηλινό στρατό αρκετά είδη όπλων και πυρομαχικών.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι στις δύο πόλεις που έχουν περάσει στον έλεγχο των Παλαιστινίων, έχουν συλλεχτεί τα όπλα των μελών των μαχητικών οργανώσεων, αν και «το Ισραήλ καθυστερεί στην υλοποίηση των υποχρεώσεών του και τα παλαιστινιακά εδάφη παραμένουν υπό κατοχή». Σύμφωνα, πάντως, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μαχητές από τις πόλεις Ιεριχώ και Τουλκαρέμ, που έχουν παραδοθεί στις παλαιστινιακές δυνάμεις, υποστήριζαν ότι δεν έχουν ακόμη παραδώσει όλα τα όπλα τους και δεν προτίθενται να το πράξουν αν δεν τους χορηγηθούν θέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας, όπως υποσχέθηκε ο Μαχμούντ Αμπάς.

Στο μεταξύ, στην Ιερουσαλήμ, χωρίς λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, έληξε άλλη μια θυελλώδης υπουργική σύνοδος με θέμα την καθυστέρηση για λίγες ημέρες της ισραηλινής στρατιωτικής αποχώρησης από τη Γάζα. Ο Αριέλ Σαρόν φέρεται έτοιμος να αποδεχτεί την πρόταση των αξιωματούχων ασφαλείας για παράταση 3 εβδομάδων, έτσι ώστε να μη συμπέσει η αποχώρηση με το θρησκευτικό εβραϊκό πένθος. Παρά αυτήν την έκφραση «καλών προθέσεων», πάντως, η κατάσταση παραμένει τεταμένη στους εποικισμούς της Λωρίδας της Γάζας, όπου χτες ο υπουργός Αμυνας Σαούλ Μοφάζ έγινε δεκτός με γιουχαρίσματα και με συνθήματα που ζητούσαν την παραίτησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ