Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο αυτοδημιούργητος

«Στα 141 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η συνολική αξία της περιουσίας των 100 πλουσιοτέρων Ρώσων με πρώτο απ' όλους το 2004 τον 38χρονο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος ελέγχει την 5η σε μέγεθος πετρελαιοβιομηχανία της χώρας (...) με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 14,7 δισ. δολάρια (...) μέρος της προσωπικής περιουσίας του αποκτήθηκε πέρυσι όταν ο Αμπράμοβιτς ρευστοποίησε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που είχε αποκτήσει αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Το εμπόδιο

«Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίσα Ράις επισήμανε ότι "ήρθε η ώρα αλλαγής στη Λευκορωσία" χαρακτηρίζοντας το καθεστώς "την τελευταία πραγματική δικτατορία στην Ευρώπη" (...) σε συνέντευξη τύπου αργότερα ένας από τους αντιφρονούντες ο Αλεξάντερ Ντομπρόφσκι του κόμματος Ενωμένοι Πολίτες αποκάλυψε ότι η Ράις "ενθάρρυνε τη δημιουργία εθνικού κινήματος αλλαγής" και πρόσθεσε ότι στόχος είναι οι μαζικές πορείες διαμαρτυρίας αλλά και η αποχή από τις εκλογές. Μετά τις βελούδινες επαναστάσεις που σάρωσαν τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες Γεωργία, Ουκρανία και Κιργιζιστάν η "ανατροπή" στη Λευκορωσία μοιάζει σχεδόν αναπόφευκτα το επόμενο βήμα» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Και η ιστορία

«Την αποκατάσταση του Ιωσήφ Στάλιν ζητούν οι κάτοικοι της ρωσικής πόλης Οριόλ. Το δημοτικό συμβούλιο ζητεί να αποκατασταθεί ο Στάλιν στα ιστορικά βιβλία, να ανεγερθούν αγάλματά του και να δοθεί το όνομά του σε δρόμους και πλατείες. Διόλου συμπτωματικά το Οριόλ βρίθει μνημείων πεσόντων καθώς βρίσκεται κοντά στο Κουρσκ όπου έγινε η σφοδρότερη και πλέον αιματηρή μάχη με τεθωρακισμένα του Β` παγκοσμίου πολέμου. Οι περισσότεροι νέοι οι οποίοι δεν έχουν ζήσει τις ωμότητες του σταλινικού καθεστώτος θεωρούν τον Στάλιν βασικό παράγοντα της νίκης στον Β` παγκόσμιο πόλεμο» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ