Παρασκευή 29 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Με το ίδιο «νόμισμα»

«Η στάση της Ευρώπης δε συνάδει με τις αρχές του ελεύθερου εμπορίου, που η ίδια ισχυρίζεται ότι ασπάζεται» (η δήλωση του Κινέζου υπουργού Οικονομικών Τσονγκ Κουάν/ ΤΟ ΒΗΜΑ).

«Ελεύθερη διακίνηση εργατών»

«Τα τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει στην αγορά επιχειρήσεις από την Πολωνία και την Ουγγαρία που "νοικιάζουν" τους εργαζόμενούς τους σε γερμανικές βιομηχανίες για 3-5 ευρώ την ώρα» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Τρέξε να σκοτώσεις

«Οι βαριές ποινές που επιβάλλονται σε όσους Ιάπωνες μηχανοδηγούς τρένων καθυστερούν έστω και ένα λεπτό στα δρομολόγια τους θεωρούνται η βασικότερη αιτία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στην Ιαπωνία τη Μ. Δευτέρα, το πλέον πολύνεκρο εδώ και 40 χρόνια» (η είδηση στο ΒΗΜΑ).

Κέρδος - θάνατος ακόμα και στον... παράδεισο

«Γενοκτονία σε Αμαζόνιο. Τα 20 δισ. γαλόνια αποβλήτων, που οι πετρελαϊκές εταιρίες διοχέτευσαν σε λίμνες και ποτάμια, μόλυναν τον υδροφόρο ορίζοντα και καταδίκασαν τους τοπικούς πληθυσμούς σε θάνατο. Θερίζει ο καρκίνος. Χάθηκαν 2,5 εκατομμύρια εκτάρια δάσους στο Εκουαδόρ» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

Ιούλης ο Θεριστής

«Χρονιά ιδιαίτερα κρίσιμη για τα Δυτικά Βαλκάνια χαρακτήρισε την τρέχουσα περίοδο ο πρωθυπουργός μιλώντας χτες στη συνάντηση της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Σε δυο - τρία χρόνια...

«Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ υποστηρίζουν από τώρα ότι όλα κινούνται βάσει προειλημμένων αποφάσεων, με κεντρικό στόχο την εξασφάλιση πλήρους ελευθερίας κινήσεων στον άλλοτε εξ απορρήτων συνεργάτη της ελληνικής Δίωξης Ναρκωτικών (...) Λέγεται, δε ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας ο Βαβύλης δε θα αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες και ότι θα κυκλοφορεί μετά από δύο τρία χρόνια εντελώς ελεύθερος. Το ίδιο λέγεται ότι πιστεύει και ο ίδιος έχοντας μεθοδεύσει με αυτόν τον τρόπο την παράδοσή του στα χέρια της ιταλικής δικαιοσύνης» (το ρεπορτάζ στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ