Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πλατύ άνοιγμα

Οι πολύμορφες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών

Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι τις 11 Μάη και οι προετοιμασίες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την επιτυχία του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς εντείνονται και στη Θεσσαλία. Καθημερινά, πραγματοποιούνται εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, ώστε να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο το κάλεσμα της μαζικής συμμετοχής στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Περιοδείες και εξορμήσεις έγιναν χτες σε δεκάδες εργασιακούς χώρους. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μοίρασαν προκηρύξεις και είχαν γόνιμο και πλούσιο διάλογο με τους εργαζόμενους για το διεκδικητικό πλαίσιο και τους στόχους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Στη Λάρισα χτες έγιναν περιοδείες σε 30 περίπου εργασιακούς χώρους, όπως εργοστάσια μετάλλου, κλωστοϋφαντουργίας και ιματισμού, καθώς και σούπερ μάρκετ. Ανάλογες είναι οι προετοιμασίες και στους άλλους νομούς της περιοχής.

Ο ταξικός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα κορυφωθεί με τα απεργιακά συλλαλητήρια, στις 11 Μάη, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών, που θα γίνουν: Στη Λάρισα, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, στην Καρδίτσα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο) και στα Τρίκαλα στις 10.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Επίσης, στο μεσοδιάστημα θα γίνουν πολύμορφες εκδηλώσεις. Στη Λάρισα, στις 10 Μάη πραγματοποιείται εκδήλωση αφιερωμένη στη νεολαία, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, προβολή ταινίας και έκθεση φωτογραφίας, ενώ στις 13 Μάη θα γίνει εκδήλωση για τους μετανάστες.

Στο Βόλο, στις 9 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο Ηρώο στην παραλία, θα γίνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ασφαλιστικό - Εργασιακές σχέσεις» και την επομένη, 10 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου, αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι.

Στα Τρίκαλα, αύριο πραγματοποιείται εκδήλωση για την εργαζόμενη νοσηλεύτρια και στις 9 Μάη για την εργαζόμενη γυναίκα, ενώ την παραμονή της Πρωτομαγιάς η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών διοργανώνουν συναυλία.

Στην Καρδίτσα, στις 9 Μάη, στις 8.30 στο Παυσίλυπο, το ΠΑΜΕ μαζί με άλλους φορείς διοργανώνουν εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ