Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Την Κυριακή το εναρκτήριο λάκτισμα

Με τον 1ο Εργατικό Αγώνα Δρόμου, από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Από την Κυριακή 8 του Μάη ξεκινάει το πρόγραμμα των πολύμορφων εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο 1ος Εργατικός Αγώνας Δρόμου αποτελεί την πρώτη στη σειρά κεντρική εκδήλωση και διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ. Στόχο έχει να συνδέσει διαχρονικά τους αγώνες και τα αιτήματα της εργατικής τάξης με την αναγκαιότητα της ταξικής αντεπίθεσης σήμερα, να ξετυλίξει το κουβάρι των εργατικών αγώνων για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι δεκάδες εργαζόμενοι και αθλητές που έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμμετοχή θα πρέπει να βρίσκονται στις 10 το πρωί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τον τόπο θυσίας των 200 αγωνιστών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944. Οι δρομείς θα χωριστούν σε 6 κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους (παίδων, 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω). Ο Αγώνας Δρόμου θα ξεκινήσει με την κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Σκοπευτηρίου από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί από τη συμβολή των οδών Ηρώων Σκοπευτηρίου και Εφέσου. Η διαδρομή (μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων) που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι: Υμηττού-Ευτυχίδου-Ερατοσθένους-Βασιλέως Κωνσταντίνου-Βασιλίσσης Ολγας. Το σημείο του τερματισμού θα βρίσκεται στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στο χώρο όπου γιορτάστηκε η πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα.

Μετά τον τερματισμό των δρομέων θα ακολουθήσει εκδήλωση και θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους όλους των κατηγοριών. Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να υποδεχτούν τους δρομείς στους Στύλους του Ολυμπίου Διός λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Το πρόγραμμα των πολύμορφων εκδηλώσεων του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά συνεχίζεται την Τρίτη 10 του Μάη, με την ημερίδα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Μετώπου με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια και την οπτική των ταξικών συνδικάτων (ξενοδοχείο «Εσπέρια - Παλλάς», Σταδίου 22, 6.30 μ.μ.). Την ίδια μέρα (10 του Μάη), η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατολικής Αττικής συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η γυναίκα στο εργατικό κίνημα και στους λαϊκούς αγώνες», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών (Φιλαδελφείας και Μπόσδη) στις 7.30 το απόγευμα. Στις 25 του Μάη, το πρόγραμμα του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς κλείνει στη Μεγαλόπολη με την εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ