Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
FEROR - ΚΙΛΚΙΣ
Πάρτε θέση στον αγώνα

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ περιόδευσαν χτες στο εργοστάσιο και συζήτησαν με τους εργαζόμενους

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της FEROR στη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς να στρέψουν τον αγώνα τους απέναντι στην πολιτική της ΕΕ του κεφαλαίου, που γεννά τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι σήμερα, και συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να δώσουν τη μάχη για την ανατροπή της, απηύθυνε χτες ο Θ. Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο περιοδείας για την Πρωτομαγιά.

Οι 100 εργαζόμενοι της FEROR εδώ και 3 μήνες είναι απλήρωτοι και καθημερινά ζουν με την απειλή της ανεργίας να βρίσκεται έξω από την πόρτα τους. Οι περισσότεροι δουλεύουν στην επιχείρηση 10 και 15 χρόνια και μάλιστα το εισόδημα πολλών οικογενειών εξαρτάται αποκλειστικά από τη FEROR, αφού δουλεύουν εκεί πολλά ζευγάρια. Αυτό σημαίνει πως αν μείνουν χωρίς δουλιά, δε θα υπάρχει καμία άλλη πηγή εισοδήματος για την οικογένεια.

Ο ιδιοκτήτης επικαλείται πρόβλημα ρευστότητας και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους για να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για να συνεχίσει να λειτουργεί την επιχείρηση.

ΟΧΙ στον αποπροσανατολισμό

Ο Θ. Κυριακίδης τόνισε στους εργαζόμενους πως δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν. Πρέπει να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα και να παλέψουν για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, να εξασφαλιστούν και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Και πρόσθεσε: «Εχετε ένα λόγο παραπάνω να βρεθείτε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Με τη μαζική συμμετοχή σας να αποδώσετε φόρο τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης που με το αίμα τους θεμελίωσαν τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. Να βάλετε πλάτη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και να δυναμώσετε το μέτωπο αγώνα ενάντια στην πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που μας καταδικάζει στην ανεργία, στην αβεβαιότητα, στην ανέχεια, στη φτώχεια».

«Χτες ήταν οι εργαζόμενοι των βαφείων, σήμερα εσείς, αύριο άλλοι. Η εργατική τάξη βρίσκεται στο στόχαστρο μιας γενικευμένης επίθεσης. Πρέπει ταξικά προσανατολισμένοι να την αποκρούσουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που στο επίκεντρό της θα έχει τα συμφέροντα των εργαζομένων», σημείωσε ο Θ. Κυριακίδης. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν τη θέση τους δίπλα στις ταξικές δυνάμεις, κάνοντας την αρχή με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά, στις 11 του Μάη, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατιά μαχητική εξόρμηση για ταξικό γιορτασμό(2004-04-21 00:00:00.0)
Εδώ είναι ο ενωμένος ταξικός αγώνας(2001-05-02 00:00:00.0)
Συγκλονιστικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο(1999-05-02 00:00:00.0)
Να μη λείψει κανείς!(1999-04-30 00:00:00.0)
Στο λιμάνι η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση(1999-04-22 00:00:00.0)
Αγωνιστικά, συντονισμένα, αποφασιστικά(1998-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ