Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Πρώτη δυναμική απάντηση

Με μπροστάρη το Συνδικάτο τους, αρνήθηκαν χτες να πιάσουν δουλιά μέχρι η εργοδοσία να δεσμευτεί ότι θα καταβάλει τα δεδουλευμένα τους

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργατριών έξω από το εργοστάσιο της «Sex Form»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργατριών έξω από το εργοστάσιο της «Sex Form»
Μια πρώτη δυναμική απάντηση στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας έδωσαν χτες το πρωί οι 500 εργαζόμενες στο εργοστάσιο της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ». Οι εργάτριες συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το εργοστάσιο και αρνήθηκαν να πιάσουν δουλιά, μέχρι η εργοδοσία να δεσμευτεί ότι θα τους καταβάλει τα δεδουλευμένα. Μετά τις πρόσφατες καθυστερήσεις στην καταβολή του μηνιάτικου, η εργοδοσία έφτασε στο σημείο να μην τους καταβάλει το Δώρο του Πάσχα, με αποτέλεσμα - όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν οι εργάτριες - να περάσουν τις γιορτινές μέρες με δανεικά.

Η αντίδραση των εργαζομένων και του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών ήταν άμεση. Με τη χτεσινή δυναμική τους παρέμβαση ανάγκασαν την εργοδοσία να δεσμευτεί ότι θα δώσει άμεσα στις εργαζόμενες τα χρήματα που τους χρωστάει. Εστειλαν ακόμη ένα μήνυμα προς τους εργοδότες, ότι παρά τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην επιχείρηση, οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι ν' ανεχτούν καμία παρέμβαση στα εργασιακά τους δικαιώματα ή στο χρόνο εργασίας τους. Τόνισαν ακόμα ότι διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλιά χωρίς ανασφάλεια και εκβιασμούς.

Μιλώντας στις εργαζόμενες εκ μέρους του Συνδικάτου, ο Θ. Ευθυμίου τόνισε την ανάγκη ο αγώνας τους ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας να κλιμακωθεί με τη μαζική τους συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 Μάη στην πλατεία Συντάγματος. «Μερικοί προσπαθούν να σας δημιουργήσουν τεχνητά αδιέξοδα. Μόνο ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα αδιέξοδα. Η συσπείρωση και η μαζικοποίηση του συνδικάτου και η αγωνιστική διάθεση που έχετε για την επίλυση των προβλημάτων σας, είναι η καλύτερη απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας» τόνισε ο συνδικαλιστής. Και κάλεσε τις εργαζόμενες να διατηρήσουν αυτήν την ενότητα και τη δυναμική και στο μέλλον, στην περίπτωση που η εργοδοσία ξαναπροσπαθήσει να καταπατήσει τα εργασιακά τους δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ