Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στα εργοστάσια και στα καράβια

Με δίωρες στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι πορεύονται προς τις 11 του Μάη

Οι εργάτες της Ζώνης θα δώσουν απάντηση στην πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία, με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 Μάη στον Πειραιά
Οι εργάτες της Ζώνης θα δώσουν απάντηση στην πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία, με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 Μάη στον Πειραιά
Με πολύμορφες εκδηλώσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες, περιοδείες και εξορμήσεις, οι ταξικές δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στον Πειραιά μεταφέρουν το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε κάθε χώρο δουλιάς και τα καράβια στον Πειραιά. Δίνουν το σύνθημα του αγωνιστικού ξεσηκωμού ώστε η απεργία της 11ης Μάη και η απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στην πλατεία Κοραή στις 10 το πρωί, να δώσουν ώθηση στην αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Στα πλαίσια αυτά σήμερα θα γίνει στάση εργασίας στο εργοστάσιο ΜΙΝΕΡΒΑ και αύριο Παρασκευή στο εργοστάσιο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ. Τη Δευτέρα 9 Μάη θα γίνουν στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο ΚΟΛΓΚΕΪΤ και στα συνεργεία των εργατοτεχνιτών της Ζώνης που δουλεύουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας. Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί και την Τρίτη 10 Μάη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Καλούν σε φιέστα απομόνωσης

Από την άλλη μεριά οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, της συναίνεσης και της υποταγής, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ) στη διοίκηση του ΕΚ Πειραιά, προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν εμπόδια στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να σπείρουν συγχύσεις.

Σε αυτό το σχεδιασμό εντάσσεται και η φιέστα που ετοιμάζουν συνδικαλιστές του ΣΥΝ μέσα στη Ζώνη στο Πέραμα μαζί με τους... «αναρχοαυτόνομους» της ομάδας Σκυφτούλη, ακριβώς την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης στον Πειραιά. Παροτρύνουν τους εργάτες της Ζώνης αντί να διαδηλώσουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στην ανεργία και τη φτώχεια και τη Ζώνη στη συρρίκνωση, να... «τραγουδήσουν» και να «ονειρευτούν»!

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης σχολίασε σχετικά: «Είναι τουλάχιστον πρόκληση την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που αποτελεί μέρα σταθμό της αγωνιστικής δράσης της εργατικής τάξης, οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ μαζί με τους "αναρχοαυτόνομους" του Σκυφτούλη, να καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση μέσα στη Ζώνη για να... τραγουδήσουν για την ανεργία! Ομως θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Οι εργαζόμενοι της Ζώνης με τη μαζική τους συμμετοχή στα απεργιακά μπλοκ στην πορεία της Πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ θα τους καταδικάσει στην απομόνωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ