Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εδώ είναι ο ενωμένος ταξικός αγώνας

Αποσπάσματα από τις ομιλίες στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Σε μια πλατεία που δονούνταν από τα συνθήματα ανέβηκαν στο βήμα τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. «Για μας - υπογράμμισε ο Πολύβιος Τσίρκας - η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αναδεικνύει την ενότητα των εργαζομένων πάνω σε κοινούς στόχους. Τον πραγματικό ενωτικό ταξικό αγώνα και όχι την επίπλαστη ενότητα κορυφής των ηγεσιών των παρατάξεων, όπως μας την προβάλλει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ από το παλκοσένικο της Συνομοσπονδίας.

Δεν είναι ενωτικός ο εορτασμός της ΓΣΕΕ, όταν συνεορτάζει με τους εργοδότες και την κυβέρνηση, όταν προσπαθεί να αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, όταν υποβόσκουν αντιθέσεις και προβάλλεται δήθεν ενωτικό προσωπείο.

Ενωτικός εορτασμός - ενωτική Πρωτομαγιά είναι αυτή εδώ η λαοθάλασσα, αυτή η εργατοθάλασσα που ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο του ΠΑΜΕ, γιατί όλοι εμείς εδώ έχουμε κοινούς στόχους, είμαστε ενωμένοι κάτω από το λάβαρο της ενότητας».

Ο Γιώργος Μπουλούγαρης μίλησε για τις δυνατότητες της εργατικής τάξης να επιδρά και να σφραγίζει τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και τόνισε:

«Η χιονοστιβάδα των εργατικών - λαϊκών αντιδράσεων απέναντι στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό σύστημα, στέλνει καθαρό μήνυμα: Οτι η Εργατική Τάξη δεν υποτάσσεται - Αντιστέκεται. Οτι η Εργατική Τάξη έχει αγωνιστικές διαθέσεις - Μπορεί. Στέλνει το μήνυμα ότι για να έχει θετικό αποτέλεσμα ο αγώνας για τους εργαζόμενους πρέπει τώρα να κλιμακωθεί, να μη βραχυκυκλωθεί μέσα από τους κυβερνητικούς ελιγμούς και τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη».

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Τάσος Φωτόπουλος τόνισε: «Σήμερα η εργατική τάξη της χώρας μας μπαίνει μπροστά. Απαντά στην κυβέρνηση και στην άρχουσα τάξη, ότι δεν παζαρεύει τη ζωή της! Αρκετά! Ηχήστε οι σάλπιγγες και γκρεμίστε τα τείχη, που μας κρύβουν τον ήλιο, που μας κόβουν τον αέρα! Για μας, δεν υπάρχει "εθνικός διάλογος"! Δεν υπάρχει "μηδενική βάση"! Δεν υπάρχει "κοινή πρόταση" εργατών - κεφαλαιοκρατών! Για μας, αγώνας υπάρχει και θα τον δώσουμε. Με ταξική ενότητα, με συντονισμό, με οργάνωση, με συμμετοχή, με πρωτοβουλίες και εφευρετικότητα».

Με τη σειρά του, ο Δ. Φέτσης, επικεφαλής της ΔΗΚΕΒΕ, σημείωσε: «Βρισκόμαστε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, γιατί έχουμε απολύτως καθαρό ότι οι αγώνες της εργατικής τάξης, πλαισιωμένοι με ευρύτερες δυνάμεις και σε μια προοπτική κοινών προσπαθειών, αποκτούν μια νέα δυναμική για καθοριστικές παρεμβάσεις στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ