Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανατροπή χρειάζεται...

H Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αποσπάσουν κατακτήσεις και είναι σε θέση να κλείσουν κάθε Κερκόπορτα - όπου και αν ανοίξει - υποχώρησης».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δυο συγκεντρώσεις, σημείωσε: «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει και τα εσωτερικά προβλήματά του. Αυτά όμως αντιμετωπίζονται και λύνονται στον κοινό δρόμο του αγώνα. Και πιστεύω ότι η συμβολή του ΠΑΜΕ στην ανάπτυξη της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος, της ταξικής ενότητας, είναι και θα αποδειχθεί πολύ μεγάλη».

Για τη δήλωση της Β. Παπανδρέου για τους νέους φόρους, η γγ του ΚΚΕ είπε: «Να φορολογηθούν τα κέρδη και όχι τα εισοδήματα, γιατί αυτό είναι μπερδεμένο. Θα φορολογήσουν πάνω από τα δύο τρίτα του ελληνικού λαού. Να φορολογήσουν τα κέρδη. Αυτά που βγαίνουν από τα χρηματιστήρια, αυτά έστω και τα λειψά κέρδη που εμφανίζονται στους ισολογισμούς των μεγάλων εταιριών. Είναι κόλπο και παγίδα τα εισοδήματα».

Τέλος, για το αν επίκειται ανασχηματισμός, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Γι' αυτά ρωτήστε τον κ. Σημίτη. Ο λαός πρέπει να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όχι για τον ανασχηματισμό της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ