Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Για το «δικαίωμα στη δουλιά»!

ΣΕΟΥΛ.-

Η συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η έξαρση της ανεργίας που σαρώνει τα τελευταία χρόνια την κοινωνία της Νότιας Κορέας, εξαιτίας των μαζικών απολύσεων στις οποίες προχωρούν οι διοικήσεις βιομηχανικών συγκροτημάτων με βατήρα την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου Κιμ Ντάε Γιουνγκ, χρωμάτισαν τις πρωτομαγιάτικες εργατικές εκδηλώσεις στη Σεούλ.

Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι (οι συντηρητικές εκτιμήσεις αναφέρουν τουλάχιστον 20.000) διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας αφού μαζεύτηκαν έξω από το κεντρικό προάστιο Κουανγκγιαμούν, παρά την απαγόρευση των εκεί συγκεντρώσεων που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση. Στο Κουανγκγιαμούν οι διαδηλωτές απομάκρυναν τους περίπου 900 αστυνόμους που είχαν σταλεί να εμποδίσουν τη συγκέντρωση και στη συνέχεια έκαναν πορεία αποκηρύσσοντας με συνθήματα την οικονομική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους χιλιάδες απολυμένους της αυτοκινητοβιομηχανίας «ΝΤΑΕΒΟΥ».

«Αγώνας για επιβίωση. Δικαίωμα στη μόνιμη εργασία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι χιλιάδες διαδηλωτές στη Σεούλ, φορώντας στο μέτωπο κόκκινες κορδέλες. Τη σημαντική συμμετοχή των εργαζομένων προκάλεσαν οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις και σε μικρότερες πόλεις της Ν. Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ